Diyarbakır Çermik’te 473 kilometrelik yol ağı kar sonrası ulaşıma açıldı
Çalışmanın kapsamı ve uygulama
Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçede kapanan yollar, Çermik Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin iş birliğiyle tekrar ulaşıma açıldı. Ekipler, öncelikli arterler ve yerleşim bağlantılarını ön plana alarak çalışmalarını organize etti.
Çermik Belediyesi ekipleri, 81 mahalle ve mezraların kapanan yollarını açarak köy içi ve mahalle yollarında ulaşımın yeniden sağlanmasını temin etti.
Kaynak kullanımı ve lojistik
Çalışmalarda yol açma ve buz çözme amaçlı olarak toplam 95 ton tuz kullanıldı. Bu miktar, ilçede ulaşıma açılan 473 kilometreyi bulan yol ağı üzerinde uygulandı ve malzeme kullanımının önceliklendirilmiş bölgelere göre dağıtılması sağlandı.
Etkiler ve değerlendirme
Yolların açılmasıyla birlikte yerleşim birimlerinin sağlık, eğitim ve tedarik zincirlerine erişimi normale dönmeye başladı. Ekiplerin koordineli müdahalesi, kapanan yolların hızlı şekilde açılmasına imkân verdi ve vatandaşların günlük hayatındaki aksaklıkları azalttı.
Bu tür operasyonlar, altyapı kesinliği ve lojistik planlamanın önemini bir kez daha gösterirken, belediye ekiplerinin anlık ihtiyaca göre kaynakları yönlendirme kabiliyeti ön plana çıktı.
Öne çıkan veriler: 473 kilometre yol açıldı, 81 mahalle ve mezra hizmet aldı, 95 ton tuz kullanıldı.
DİYARBAKIR'DA ÇERMİK BELEDİYESİ VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ TARAFINDAN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE KAPANAN 473 KİLOMETRE YOL, ULAŞIMA AÇILDI.