Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,31 -0,21%
EURO
34,94 0,09%
ALTIN
2.377,81 -0,29%

Diyanet İşleri Başkanı Arapça sorulan soruları yanıtlayamadı, tercüman kullandı!

Biyografisinde çok iyi Arapça bildiği yazan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Arapça sorulan soruyu Türkçe'ye tercüme ettirdi.

Yayın Tarihi: 23.04.2024 09:32
Güncelleme Tarihi: 23.04.2024 09:32

Diyanet İşleri Başkanı Arapça sorulan soruları yanıtlayamadı, tercüman kullandı!

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda ikinci dönem Diyanet İşleri Başkanı olan Ali Erbaş, sorulan Arapça sorulara cevap veremedi! Soruları anlamayan Erbaş Türkçe tercüme isterken, biyografisinde iyi derecede Arapça ve Fransızca bildiğinin yazıyor oluşu sosyal medyada tepkilere neden oldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyareti nedeniyle Bağdat’a giden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Rudaw muhabirinin sorduğu soruyu anlamadı. Rudaw muhabirinin “Selahaddin-i Eyyubi ve Şeyh Abdulkadir Geylani’nin İslam’a hizmetleri” hakkında soru sorması üzerine Erbaş, tercüman kullandı. Soruyu Türkçe’ye çevirdikten sonra, cevabı da Türkçe veren Erbaş, “Hepsi bizim için çok önemli ve yapmış oldukları hizmetleri her zaman hayırla yad ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Biyografisinde Arapça’yı “çok iyi bildiği” yazıyor 

Öte yandan muhabirin Arapça sorusunu anlayamayan Erbaş’ın Türkiye Diyanet Vakfı kaynaklarında yer alan biyografisinde çok iyi derecede Arapça ve Fransızca dillerini bildiği yazıyor. 

ali erbaş