Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, basın kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı'nda düzenlenen bir iftar programında bir araya geldi. İftar sonrası konuşma yapan Erbaş, bundan böyle her yıl 13-20 Mart tarihinin İyilik Haftası olarak kutlanacağını duyurdu.
Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı'nın 50. kuruluş yılını geride bıraktığını belirterek, vakfın Türkiye genelindeki 1003 şubesi ile birlikte Türkiye ve dünyanın farklı bölgelerinde iyiliği yayma çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
Bunun yanı sıra, 114 ülkeden yaklaşık 3 bin 500 öğrenciye eğitim desteği verdiklerini ve bugüne dek 11 bine yakın öğrencinin mezun olduğunu kaydetti. Yurt dışında 2 bin 500 din görevlisiyle sahih dini bilgiyi yaymaya çalıştıklarını vurgulayan Erbaş, Türkiye'deki durumu da değerlendirerek, 150 bin din görevlisi ile 90 bin cami ve 30 bine yakın Kur’an kursu aracılığıyla hizmet verdiklerini açıkladı.
İyiliğin herkes için hayati bir önem taşıdığını belirten Erbaş, “Ülkemizdeki bütün kurumlar bir hafta boyunca bir yıla yayılacak olan iyiliklerle ilgili bir farkındalık oluşturursa basınımızın sayesinde bunun faydalı olacağını, milletimiz ve insanlık için hayırlara vesile olacağını düşünüyorum.” dedi. Ayrıca, bu yılın Aile Yılı ilan edildiğini hatırlatarak, ülke genelinde 502 aile ve dini rehberlik merkeziyle hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara'da basın kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Erbaş programda konuşma yaptı.
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara'da basın kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Erbaş programda konuşma yaptı.