Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Diplomat Köse'nin şehit edildiği saldırıda ki fail terörist etkisi hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri doğrultusunda Irak’ın kuzeyine yönelik gerçekleştirilmiş olan hava harekatı kapsamında, diplomat Köse'nin şehit edildiği fail terörist etkisiz hale getirildi.

Yayın Tarihi: 31.12.2023 10:21
Güncelleme Tarihi: 31.12.2023 10:21

Diplomat Köse'nin şehit edildiği saldırıda ki fail terörist etkisi hale getirildi

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin birlikte düzenlediği Irak’ın kuzeyine yönelik gerçekleştirilen hava harekatı kapsamında etkisiz hale getirilmiş teröristler arasında diplomat Osman Köse’nin, Erbil’de şehit edilmiş olduğu saldırının faillerinden olan PKK/KCK’lı terörist Cemil Akar’ın da bulunduğu aktarıldı.

Güvenlik kaynakları tarafından edinilmiş olan bilgi kapsamında Türk diplomatı Köse’nin, 17 Temmuz 2019 tarihinde görev yapmış olduğu Irak’ın Erbil şehrinde gitmiş olduğu bir restoranda şehit edilmesinin ardından detaylı çalışmalara başlanmıştı.

GÜVENLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İNCELENDİ 

Güvenlik kamera görüntüleri üzerine yapılan incelemede; yürüyerek restorana giriş sağlayan iki saldırganın diplomat Köse'nin masası yakınındaki bir masaya oturduklarını ve o esnada içeride bulunan üçüncü terörist ile saldırıyı gerçekleştiren saldırganların olay yerinden hızla çıktıkları görüldü. Saldırı gerçekleştirildikten sonra güvenlik kamerası görüntülerinde kara kare yapılan detaylı inceleme ile birlikte saldırıyı gerçekleştiren ve onlarla işbirliği yapanlar tek tek tespit edildi. Terör saldırısını yapan teröristlerden birisi olan "Renas Derik" kod isimli Cemil Akar’ın olduğu tespit edildi. 

Olay sonrasında derinleştirilen istihbarat çalışmaları ile birlikte PKK/KCK’lı terörist Cemil Akar‘ın, Erbil'in Süleymaniye bölgesine geçtiği oradan da Kandil’e gittiği öğrenilen bilgiler arasında yer aldı.

Diplomat Köse'nin şehit edildiği saldırıda ki fail terörist etkisi hale getirildi

TERÖRİSTLER HAVA HAREKATIYLA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ 

MİT ve TSK‘nın, Irak’ın kuzeyinde düzenlemiş olduğu hava harekatı kapsamında terör hedefleri başarıyla vurularak, çok sayıda terörist etkisiz halde getirilip alındı. Yürütülen istihbarat çalışmaları kapsamında etkisiz hale getirilmiş olan teröristler arasında diplomat Köse'nin şehit edildiği saldırının faili olan terörist Akar'ın da yer aldığı tespit edildi . Terörist Akar'ın 2014 yılının sonunda yaşa dışı yollar kullanarak Türkiye ile Suriye’ye geçtiği, terör örgütü PKK/KCK'nın kırsal kadrolarına katılım sağladı, daha sonra ise Irak Mahmur’da örgüt faaliyetlerine aktif olarak devam ettiği öğrenilen bilgiler arasında.

SALDIRGANIN AZMETTİRİCİSİ DE BULUNUP ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİ

MİT diplomat Osman Köse’nin Erbil'de şehit edilmiş olduğu saldırıdan azmettiricisi olan Hasan kod isimli Celal Kaya’nın da, Irak’ın kuzeyinde yer alan Süleymaniye’de düzenlenen bir operasyonda tamamen etkisiz hale getirmişti. Terör örgütü ve sözde Irak istihbarat sorumlusu olan kayanın uzun bir süredir Irak’ın kuzeyinde harekat gerçekleştiren TSK unsurlarına yönelik istihbarat toplama ve beraberinde terör saldırılarının planlanmasına yönelik çalıştığı aktarılmıştı. Irak’ın Süleymaniye kenti kırsalda gerçekleşen operasyon doğrultusunda terörist Kaya'nın da etkisiz hale getirilmesi ile birlikte terör örgütünün istihbaratına ağır darbe gerçekleştirilmişti.