Didim'de cumhuriyetin 103. yılı 103 kişilik zeybekle sahnelenecek

Didim Belediyesi, 29 Ekim'de cumhuriyetin 103. yılını 103 kişilik zeybek gösterisiyle kutlayacak; katılmak isteyenler 21-30 Eylül 2026'da DİGEM'e başvurabilir.

Yayın Tarihi: 21.09.2026 15:05
Güncelleme Tarihi: 21.09.2026 15:05

Didim'de cumhuriyetin 103. yılı 103 kişilik zeybekle sahnelenecek

Didim'de 29 Ekim için 103 kişilik zeybek gösterisi

Didim Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programına özel bir zeybek gösterisi ekliyor. Cumhuriyetin 103. yılına atfen planlanan organizasyonda tam 103 kişi aynı sahnede yer alacak ve kutlama coşkusunu zeybekle ifade edecek.

gösterinin hedefi:

Belediye yetkilileri, gösterinin Cumhuriyet Bayramı'nın birlik ve beraberlik ruhunu güçlendirmeyi amaçladığını belirtiyor. Zeybeğin kültürel ve duygusal anlamı öne çıkarılarak, halkın ortak gururunu sahneye taşımak hedefleniyor.

başvurular ve katılım koşulları:

Gösteride yer almak isteyen vatandaşlar başvurularını 21-30 Eylül 2026 tarihleri arasında DİGEM'e yapabilecek. Katılım için başvuruların bu tarihler arasında tamamlanması gerektiği vurgulandı.

Didim Belediye Başkanı Hatice Gençay da projeye çağrı yaparak sürece ilişkin şunları söyledi: "Cumhuriyetimizin 103. yılında 103 kişiyle aynı sahnede, aynı gururu ve aynı heyecanı paylaşmak istiyoruz. Zeybeğin güçlü adımlarıyla cumhuriyetimizin 103. yılını hep birlikte kutlayacağımız bu güzel gösteride tüm hemşehrilerimizi aramızda görmek istiyoruz. Sen de bu güzel birlikteliğin bir parçası ol, cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşayalım."

Belediye, kutlamaların yerel kültürü görünür kılacak etkinliklerle zenginleştirilmesini sağlayarak Didim'deki 29 Ekim programına farklı bir renk katmayı planlıyor. Başvuru döneminin ardından katılımcı seçimi ve organizasyon detaylarına ilişkin bilgiler ilgili birimlerce paylaşılacak.

DİDİM BELEDİYESİ, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARINDA 103 KİŞİLİK ZEYBEK GÖSTERİSİ...

DİDİM BELEDİYESİ, 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARINDA 103 KİŞİLİK ZEYBEK GÖSTERİSİ HAZIRLARKEN, GÖSTERİDE YER ALMAK İSTEYEN VATANDAŞLARA ÇAĞRIDA BULUNDU.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.