Hidayet Kışlalı'nın 45 yıllık meslek serüveni
Zonguldak'ın Devrek ilçesinde motor ustası Hidayet Kışlalı, henüz 12 yaşındayken çırak olarak girdiği sanayi sitesinden yetişerek mesleğini ömrü boyunca sürdürdü. 22 yaşında kendi dükkânının kepengini açan Kışlalı, aradan geçen 45 yılda elini motor yağından çekmedi ve bugün mesleğin hem uygulayıcısı hem de eğiticisi olarak tanınıyor.
ahilik ve yılın ahisi ödülü:
Kışlalı'nın uzun soluklu emeği, bu yıl düzenlenen 39. Ahilik Haftası kapsamında değerlendirilerek karşılık buldu. Devrek Esnaf Odası tarafından aday gösterilen usta, ilde oluşturulan jüri tarafından yılın ahisi seçildi. Seçim sürecinde aday gösterilmesinde ve değerlendirilmesinde emeği geçenler arasında Esnaf Odası Başkanı Recep Yüksel, Vali Osman Hacıbektaşoğlu, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Muharrem Coşkun ve İl Ticaret Müdürü İsmail Maden yer aldı.
gençlere aktarılan beceriler ve miras:
Kışlalı, mesleğini gençlere aktarmada da öne çıktı; bugüne kadar 20'den fazla genci ustalık derecesine kadar yetiştirdi. Yetiştirdiği ustaların bir kısmı Devrek'te hizmet vermeye devam ederken, bir kısmı yurt dışında aynı sektörde çalışma imkânı buldu. Bu durum, bölgedeki mesleki eğitimin ve usta-çırak geleneğinin sürdürülebilirliğine işaret ediyor.
Hidayet Kışlalı, kendisine gösterilen desteğe ve seçilmelerine ilişkin duygularını ifade ederken, Devrek Esnaf Odası Başkanı Recep Yüksel ile jüri ve yetkililere teşekkür etti. Kışlalı, yıllar içinde hem vatandaşlara hizmet verdiğini hem de gençlerin meslek sahibi olmasına katkı sunduğunu belirterek bu ödülü kendisi için onur verici bulduğunu söyledi.
Devrek Esnaf Odası Başkanı Recep Yüksel ise yaptığı açıklamada, il düzeyinde yapılan titiz çalışmanın sonucu olarak Kışlalı'nın aday gösterildiğini ve jürinin de bu değerlendirme neticesinde Kışlalı'yı yılın ahisi seçtiğini belirtti; emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.
ZONGULDAK'IN DEVREK İLÇESİNDE 12 YAŞINDA ÇIRAK OLARAK BAŞLADIĞI SANAYİ SİTESİNDE 22 YAŞINDA İLK DÜKKANINI AÇAN 67 YAŞINDAKİ HİDAYET KIŞLALI, 45 YILDA 20'DEN FAZLA USTA YETİŞTİRDİ. KIŞLALI, 39. AHİLİK HAFTASI'NDA YILIN AHİSİ SEÇİLMENİN GURURUNU YAŞADI.