Devrek’te Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinliği
Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Program akışı
Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından düzenlenen programda halk oyunları gösterileri sergilendi. Okuma yazma kurslarında başarılı olan kursiyerlere belgelerinin takdimi gerçekleştirildi. Yıl boyunca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan kurslarda üretilen el emeği göz nuru ürünlerden oluşan serginin açılışı protokol tarafından yapıldı. Sergi stantları gün boyu Devreklilerin ziyaretine açık olacak.
Etkinliğin amacı
Organizasyonun amacı olarak hayat boyu öğrenme kültürünün tanıtılması, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması gösterildi.
Kurslar ve katılım
Devrek Halk Eğitimi Müdürü İbrahim Dikenli etkinlikte yaptığı açıklamada, "Halk Eğitimi Merkezi olarak, 2025-2026 eğitim öğretim yılında 122’si genel, 79’u mesleki ve 14’ü okuma yazma olmak üzere toplam 215 kurs açtık. Bu kurslarımızda 2573’ü kadın, 907’si erkek olmak üzere toplam 3480 kursiyer katıldı ve bu kursiyerlerimiz başarılı bir şekilde kurslarını tamamlayarak belgelerini aldılar. Bu eğitim öğretim yılında Açıköğretim Ortaokuluna 17, Açıköğretim Lisesine ise 92 öğrenci kaydı yapıldı, 12 öğrencimiz ise mezun oldu. Çeşitli nedenlerden dolayı örgün eğitime devam edemeyen 283 ortaokul, 1068 lise öğrencisi eğitimlerini yaygın eğitim kurumumuzda devam ettirmektedir."
Katılımcılar
Etkinliğe Devrek Kaymakamı Onur Alp Bıçakçı, Devrek Belediye Başkan Vekili Çetin Kuzlu, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.
KAYMAKAM ONUR ALP BIÇAKÇI VE PROTOKOL ÜYELERİ STANDLARI ZİYARET ETTİLER