Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yeni bir yazılı açıklama ile Cumhur İttifakı’nın ilkelerinden taviz vermeyeceğini kaydederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olduklarını ifade etti.
31 Mart yerel seçimlerinin ardından normalleşmenin ve yumuşama başlığı altında yeni bir denklem kurulmak istendiğini kaydeden Bahçeli, her şeyin milletin huzurunda gerçekleştiğine dikkat çekti. Milliyetçi Hareket Partisi’nin iyi niyetli ve yapıcı olduğunu öne süren Bahçeli, söz konusu diyaloglarda makul ve mantıklı değerlendirmelerden MHP’nin rahatsızlık duymayacağını kaydetti.
Kutuplaşıp kavga etmenin bir sonucu olmadığını kaydeden Bahçeli ortak çözüm aramanın ve bunu başarmanın siyasi partilerin asıl ve öncelikli görevi olduğunu belirtti. Buna itiraz etmeyeceklerini söyleyen Bahçeli, sıcak gündemde partinin karalandığını kaydetti. Dikkat ve temkinli bir şekilde takip edilen gelişmelerin arkasında farklı beklentiler olduğunu iddia etti.
Sinan Ateş cinayetine yönelik MHP’ye itibar suikasti yapıldığını ve bu suikaste refakat edenlerin sürekli parlatılarak kapı kapı gezdirilmesi, ekranlarda dolaştırılmasının hukuk arayışı değil, huzur ve barış ortamını zehirlemek olduğunu iddia etti. Daha sonra ise 1 Temmuz’da yapılacak olan duruşmada hazır bulunarak Türk yargısının önünde figüranlarla hesaplaşılacağını söyledi.
AK Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) arasındaki geniş tabanlı ittifakın vücut bulmasının MHP’nin de dileği olduğunu iddia eden Bahçeli, tüm yaşananlara rağmen Cumhur İttifakı’yla bağlılıklarının kararlı bir şekilde sürdüreceklerini söyledi. Cumhur İttifakı’ndan taviz vermeyeceklerini söyleyen Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kartlar ne olursa olsun yanında olacaklarını vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı görüşmeleri, ikili temasları ve ilişki ağlarını saygıyla karşıladıklarını söyleyen Bahçeli, karşılıksız insiyatif alarak tüm tercihlerini milletle paylaştıklarını ifade ederek sözlerini tamamladı.