Derebucak’ta yoğun yağış ve kar erimesi arazileri su altında bıraktı

Konya'nın Derebucak ilçesinde süregelen yağış ve kar erimesi sonucu araziler taşkınla doldu; Prof. Dr. Yılmaz Muslu Barajı taşarak Beyşehir Gölü'ne akış sağladı.

Yayın Tarihi: 30.01.2026 15:37
Güncelleme Tarihi: 30.01.2026 15:37

Derebucak’ta yoğun yağış ve kar erimesi arazileri su altında bıraktı

Derebucak’ta yoğun yağış ve kar erimesi arazileri su altında bıraktı

Konya'nın yağış rekortmeni ilçeleri arasında yer alan Derebucak, son dönemdeki yağışların ve yüksek kesimlerde biriken karların erimesiyle oluşan su baskınlarıyla karşılaştı.

Meteorolojinin günler öncesinden yaptığı uyarılar doğrultusunda ilçede görülen yağmur, yükseklerde başlayan kar yağışına dönüştü; ardından yeni gelen ılıman hava ile birlikte kar suları erimeyerek arazileri doldurmaya başladı.

Olumsuz hava koşullarının etkisiyle oluşan taşkın suları bazı tarım arazilerini kaplarken, suyun bazı ev ve binaların bahçelerine kadar ulaştığı gözlemlendi.

Baraj doldu, taşan sular Beyşehir Gölü'ne akıyor

İlçedeki Prof. Dr. Yılmaz Muslu Barajı da gerçekleşen yağışların ardından doldu; barajdan taşan sular, bölgedeki diğer su kaynaklarıyla birleşerek Beyşehir Gölü'ne doğru akışını sürdürüyor.

Yağış ve erime kaynaklı su hareketleri, hem tarımsal alanlarda hem de yerleşim yerlerine yakın alanlarda olası etkiler bakımından takip ediliyor.

KONYA’NIN YAĞIŞ REKORTMENİ ARASINDA ZİRVEDE YER ALAN İLÇESİ OLAN DEREBUCAK’TA ARAZİLER SULAR...

KONYA’NIN YAĞIŞ REKORTMENİ ARASINDA ZİRVEDE YER ALAN İLÇESİ OLAN DEREBUCAK’TA ARAZİLER SULAR ALTINDA KALDI.

KONYA’NIN YAĞIŞ REKORTMENİ ARASINDA ZİRVEDE YER ALAN İLÇESİ OLAN DEREBUCAK’TA ARAZİLER SULAR...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!