Bist 100
10.173,42 1%
DOLAR
32,32 0,1%
EURO
35 0,48%
ALTIN
2.437,74 1,03%

Depremde 37 kişiye mezar olan Zümrüt Apartmanı'nın davası görülmeye başladı!

37 kişiye mezar olan Zümrüt Apartmanı'na dair dava bugün görülmeye başladı.

Yayın Tarihi: 29.02.2024 15:04
Güncelleme Tarihi: 29.02.2024 15:04

Depremde 37 kişiye mezar olan Zümrüt Apartmanı'nın davası görülmeye başladı!

6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Adıyaman’da yıkılan Zümrüt Apartmanı’na ilişkin dava görülmeye başladı. 37 kişiye mezar olan apartmanın davasında 3 tutuklu ve 1 firari kişinin yargılaması bugün itibarıyla başlatıldı. 

Adıyaman’da yıkılan Zümrüt Apartmanı’na dair dava 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülürken, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi üzerinden tutuklu sanıklar da katılım gösterdi. Hayatını kaybeden vatandaşların aileleri ve taraf avukatlarının da bulunduğu davada, binanın müteahhidi Bilal Karakuş, apartman yapımında kural dışı hareket etmediğini söyledi. Binayı teslim ettikten sonra kaçak kat çıkıldığını savunan tutuklu sanık Karakuş, binaya kimsenin yardım etmediğini vurguladı. 

Tüm sözleşmelerin kendi isminde olduğunu söyleyen Karakuş, hatırladığı kadarıyla binanın zemin üzerine 7-8 katlı olduğunu ve ne zaman teslim ettiğini hatırlamadığını belirtti. Arsanın sahibi Celal Canpolat’ın yapım kullanım belgesi alarak binaya kaçak kat çıktığını söyleyen Karakuş, katın yapıldığı tarihi bilmediğini ve dönemde Adıyaman’da olmadığını iddia etti. 

Öte yandan Karakuş, daire satışı yapılan Rıza Önge’nin, Celal Canpolat’ın alt kattaki iş yerinin kolonlarını kestiğini gördüğünü söyledi. İş yerlerinin Celal Canpolat’a ait olduğunu belirten Karakuş, 74 yaşında olduğunu ve ameliyat olması gerektiği için tahliye olmayı talep etti. Tahliye edilmezse de katarakt ameliyatı olmayı talep ettiğini belirtti. 

Yavuz Karakuş imza ve yetkisi olmadığını iddia etti! 

Bir diğer müteahhit sanık Yavuz Karakuş ise söz konusu binada hiçbir yetki ve imzasının olmadığını savundu. Alakasının olmadığı bir dosya nedeniyle tutuklu olduğunu söyleyen Yavuz Karakuş, babası ve kardeşinin ayrı şirketi olduğunu kaydetti. Dosyada yer alan ismin babası olduğunu ve hiçbir resmi evrakta imzasının bulunmadığını kaydeden Yavuz Karakuş, 100 metre ilerde aynı arsa içinde başka bir inşaat yaptığını söyledi. Babasının ikinci evliliği yapmasının ardından işlerin ayrıldığını vurguladı. 

Mobilya işi yaptığını ve kendisine Zümrüt Taşımacılık İnşaat Limited Şirketi kurduğunu söyleyen Yavuz Karakuş, kardeşi Ertuğrul Karakuş’un firmayı işlettiğini belirtti. Ayrıca herkesin işinin ayrı olduğunu ve 2011 yılında da babasının başka bina yapmadığını öne sürdü.  

Binanın teknik elemanı rapordaki eksikleri kabul etmedi! 

Diğer yandan binanın teknik sorumlusu tutuklu Sedat Gökay Harıkçı, bilirkişi raporundaki donatı detaylandırılmasındaki eksikleri kabul etmediğini öne sürdü. Dosyada kart örneklerinin nereden alındığını gösteren fotoğraflar olduğunu kaydeden Harıkçı, raporun eksik olduğunu söyleyerek tahliye talep etti. 

Mahkeme duruşmayı erteledi! 

Sanıkların ifadelerinin alınmasının ardından müştekiler şikayetçi oldu. Sanıkların avukatları tanıkların dinlenmesini talep ederken, mahkeme heyeti, duruşmayı 15 Mayıs 2024 tarihine erteledi.