DOLAR
42,69 -0,23%
EURO
50,14 0,04%
ALTIN
5.924,5 -1,24%
BITCOIN
3.853.724,31 1,4%

Depo İşçisinden Türkiye Şampiyonluğuna: Halterci Hasan Sait Emrem'in Hikayesi

Afyonkarahisar'da toptan gıda deposunda çalışan 20 yaşındaki Hasan Sait Emrem, Eskişehir'de düzenlenen Gençler Türkiye Şampiyonası'nda 79 kiloda birinci oldu.

Yayın Tarihi: 28.09.2025 11:03
Güncelleme Tarihi: 28.09.2025 11:14

Depo İşçisinden Türkiye Şampiyonluğuna: Halterci Hasan Sait Emrem'in Hikayesi

Depo işçisinden Türkiye şampiyonluğuna: Hasan Sait Emrem

Afyonkarahisarlı 20 yaşındaki halterci Hasan Sait Emrem, Eskişehir'de düzenlenen Gençler Kulüpler Türkiye Şampiyonası (16-21 Eylül)'nda 79 kiloda birinci oldu. Genç sporcu, hem antrenman hem de saha koşullarında edindiği deneyimin başarıya katkı sağladığını belirtiyor.

Arka plan: Çalışma hayatı ve sporun kesişimi

Salar beldesinde yaşayan Emrem, ortaokulda kaldığı yurtta tanıştığı antrenörü Abdürrezzak Avcı yönlendirmesiyle haltere başladı. Dedesinin iş yerinde yem çuvalları taşımak, babasıyla inşaat işlerinde çalışmak gibi fiziksel işler genç sporcunun dayanıklılığını ve güç altyapısını geliştirdi.

Günlük yaşamında harçlığını çıkarmak için organize sanayi bölgesindeki toptan gıda deposunda çalışan Emrem, depo işlerinde un, şeker çuvalları ile bakliyat, deterjan ve gıda ambalajlarını siparişlere göre hazırlayıp araçlara yüklüyor. Emrem, depo işinin yorucu olduğunu ancak halter sporuyla benzer fiziksel taleplere sahip olduğunu, işin antrenmana hazırlık sağladığını söylüyor.

Performans, hedefler ve teknik veriler

Koparmada 130 kg, silkmede 160 kg kaldırabilen Emrem, katıldığı yarışmalarda elde ettiği derecelerle Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM)'e girme hakkı kazandı. Eskişehir'deki şampiyonluktan sonra gözünü uluslararası organizasyonlara çevirdi; Kasım'da Arnavutluk'ta düzenlenecek Balkan Şampiyonasına hazırlanıyor.

Sporcu, 'Gıda deposunda çalışmak yorucu bir iş. Fakat halter sporu da ağırlık kaldırmak. Benim için kolay. Malzemeleri kaldırıp yerine bırakıyorum. Antrenman öncesi de benim için hazırlık oluyor. Spor hayatımda çok başarılı olmak istiyorum. Naim Süleymanoğlu ile Halil Mutlu'yu örnek alıyorum. Eskişehir'de şampiyon olmamız beni motive etti. Kasımda Arnavutluk'ta düzenlenecek Balkan Şampiyonası var. Antrenörüm ile yoğun çalışıyorum. Oradaki rakiplerimi yenerek madalya kazanacağıma inanıyorum. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek ve madalyalar kazanmak istiyorum.' ifadelerini kullandı.

Antrenör değerlendirmesi ve gelecek planları

Antrenör Abdürrezzak Avcı, Emrem'in Türkiye şampiyonluğunun ardından daha büyük hedeflere odaklandığını belirtti. Avcı, 'Gıda toptancısının deposunda çalışıp harçlığını çıkarıyor. Bazen eşya taşımacılığı işlerinde ve inşaatta da çalışıyor. Bunları yaparken antrenmanlarını hiç aksatmıyor. Birlikte burada yoğun çalışıyoruz. Motivasyonumuz güzel. İnşallah, önümüzde Balkan Şampiyonası var. Oraya katılıp ilk üçe gireceğimize inanıyorum. Sonrasında diğer uluslararası şampiyonalarda ve olimpiyatlarda başarılar kazanmak istiyoruz.' diyerek sporcuya ve çalışmaya vurgu yaptı.

Özetle, Emrem'in hikayesi, saha ve iş yaşamındaki fiziksel deneyimin rekabetçi halter performansına nasıl olumlu yansıdığını gösteriyor; yakın dönemde Balkan Şampiyonası ve ilerideki uluslararası organizasyonlar için hazırlık sürüyor.

Afyonkarahisar'da toptan gıda deposunda çalışan 20 yaşındaki Hasan Sait Emrem, halterdeki...

Afyonkarahisar'da toptan gıda deposunda çalışan 20 yaşındaki Hasan Sait Emrem, halterdeki başarısına yaptığı işlerin katkısı olduğunu düşünüyor. Dedesinin beldedeki iş yerinde yem çuvalları taşıyıp babasıyla inşaatta çalışan Hasan Sait, zamanla halterde yüksek kilolar kaldırarak kendisini geliştirdi.

Afyonkarahisar'da toptan gıda deposunda çalışan 20 yaşındaki Hasan Sait Emrem, halterdeki...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı