Denizli'de Türk Mutfağı Haftası Kutlandı
Denizli'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 21-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 'Türk Mutfağı Haftası' etkinlikleri kapsamında yöreye özgü yemekler ve ürünlerin tanıtımı gerçekleştirildi. Etkinlik, Akköy Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde yapıldı.
Programa, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım, AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök, İl Kültür Turizm Müdürü Hüdaverdi Otaklı, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hıdır Ayçiçek ve çok sayıda davetli katıldı.
Vali Coşkun, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, kentin köklü tarihinden gelen damak lezzetlerini hem ülke genelinde hem de dünya genelinde tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, coğrafi işaretlerle tescillenen ürünlerin lezzetinin uluslararası alanda yankı bulduğunu vurguladı.
Etkinlikte davetlilere verilen ikramlar arasında Denizli'nin geleneksel yemekleri yer aldı. Tavas baklavası, Babadağ keşkeği, Kale biber tatarı, biber dolması, kuru fasulye, Denizli kebabı ve 'yörük yangını' adıyla bilinen 12 metre uzunluğundaki ballı tahinli pide sunuldu.
Denizli'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 21-27 Mayıs'ta kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında, Denizli'deki Akköy Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde program düzenlendi. Etkinliğe, Vali Ömer Faruk Coşkun (sağ 4) ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım da katıldı.
Denizli'de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde 21-27 Mayıs'ta kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında, Denizli'deki Akköy Sema Abdurrahman Karamanlıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde program düzenlendi. Etkinliğe, Vali Ömer Faruk Coşkun (sağ 4) ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım da katıldı.