Denizli'de kadınlar yüzme öğrenip Marmaris'te denizle buluştu

Denizli Büyükşehir'in "Yüzme Bilmeyen Kadın Kalmasın" projesiyle kursiyer kadınlar Marmaris gezileriyle açık denizde pratik yapıyor; muhtarlar projeye destek veriyor.

Yayın Tarihi: 17.06.2026 13:18
Güncelleme Tarihi: 17.06.2026 13:21

Denizli'de kadınlar yüzme öğrenip Marmaris'te denizle buluştu

Denizli Büyükşehir'in yüzme eğitimi projesi genişliyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara yönelik başlattığı "Yüzme Bilmeyen Kadın Kalmasın" projesi, eğitimleri tamamlayan kursiyerleri Marmaris programlarıyla deniz ortamında uygulama yapma fırsatıyla buluşturuyor. Belediyenin modern tesislerinde uzman eğitmenler eşliğinde verilen eğitimler, açık denizde pratikle pekiştiriliyor.

Uygulama ve koordinasyon

Proje, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülüyor ve muhtarlıklarla iş birliğiyle yaz boyunca Marmaris’e düzenlenen gezilerle devam ediyor. Eğitimler; katılımcıların öğrendiklerini açık denizde deneyimlemelerine, yüzme güvenliklerini ve sosyalleşmelerini artırmaya odaklanıyor. Proje, Denizli’nin farklı ilçelerinden kadınları Marmaris’le buluşturmaya devam edecek şekilde planlandı.

Muhtarların değerlendirmesi

Projeye katılan mahalle sakinleri ve kadın muhtarlar organizasyonun sosyal etkilerini vurguladı. Pamukkale Küçükdere Mahalle Muhtarı İlkay Aktürk şunları söyledi: "Mahallemiz kırsal bir bölgede yer alıyor. Burada, hayatında daha önce hiç deniz görmemiş, tekneye binmemiş kadınlarımızın yüzlerindeki o saf mutluluğu görmek bizleri tarifsiz bir şekilde sevindiriyor. Kadınlarımıza bu değerli imkanı sunan, onlara sosyal bir alan açan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Bülent Nuri Çavuşoğlu'na mahallem adına yürekten teşekkür ediyorum."

Buldan Yeni Mahalle Muhtarı Saliha Seyrek ise projenin kadınlar için sosyalleşme ve görünürlük sağladığını belirterek, "Bu proje kadınlarımız için sadece bir kurs değil, aynı zamanda çok önemli bir sosyalleşme fırsatı. Mahallemdeki kadınlarla birlikte ben de bu kursa katılarak yüzme öğreniyorum. Kadınlarımızın hayatın her alanında yer almasını ve sosyal yaşamda daha görünür olmasını çok önemsiyorum. Bu tür vizyoner projelerin artarak devam etmesini diliyor, Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ve başkanımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Değerlendirme

Proje, teknik yüzme becerilerinin kazandırılmasının ötesinde kadınların sosyal yaşama katılımını güçlendiriyor. Açık denizde eğitim uygulamaları, kursiyerlerin özgüvenini artırırken, yerel hizmetlerin erişilebilirliğinin ve muhtarlık iş birliğinin toplumsal etkiyi büyüttüğü gözleniyor. Belediye programının yaz döneminde kesintisiz sürdürülmesi, kurumsal kapasite ve sürdürülebilirlik açısından önem taşıyor.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KADINLARA YÖNELİK HAYATA GEÇİRDİĞİ "YÜZME BİLMEYEN KADIN...

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KADINLARA YÖNELİK HAYATA GEÇİRDİĞİ "YÜZME BİLMEYEN KADIN KALMASIN" PROJESİ BÜYÜYEREK DEVAM EDİYOR. YÜZME EĞİTİMLERİNİ BAŞARIYLA TAMAMLAYAN KADINLAR, MARMARİS PROGRAMIYLA ÖĞRENDİKLERİNİ UYGULAMA VE PRATİK YAPMA FIRSATI BULURKEN, KADIN MUHTARLAR PROJENİN SOSYAL HAYATA KATILIMI GÜÇLENDİRDİĞİNİ BELİRTEREK DESTEKLERİNİ DİLE GETİRDİ.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN KADINLARA YÖNELİK HAYATA GEÇİRDİĞİ "YÜZME BİLMEYEN KADIN...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.