Denizli'de Hatice Baysal cinayeti: Tutuklu şüphelinin HTS kayıtları incelenecek

Acıpayam'da 23 Mayıs 2023'te öldürülen Hatice Baysal davasında mahkeme, tutuklu şüpheli Hasan M.'nin HTS kayıtlarının incelenmesine karar verdi.

Yayın Tarihi: 18.11.2025 10:58
Güncelleme Tarihi: 18.11.2025 10:58

Denizli'de Hatice Baysal cinayeti: Tutuklu şüphelinin HTS kayıtları incelenecek

Denizli'de Hatice Baysal cinayeti: Tutuklu şüphelinin HTS kayıtları incelenecek

Mahkeme, HTS kayıtları için telekomünikasyon firmasından rapor talep edilmesini onayladı

Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Avşar Mahallesi'nde 23 Mayıs 2023 tarihinde meydana gelen olaya ilişkin davada, tutuklu şüpheliye ait HTS kayıtlarının incelenmesine karar verildi.

Olayda, annesiyle yaşayan 60 yaşındaki Hatice Baysal, asma yaprağı toplamak için Dokuzlar mevkiindeki üzüm bağına gitmiş ve akşam olmasına rağmen eve dönmemişti. Baysal, annesi ve komşusu tarafından arazide, sırtından 3 el ateş edilerek vurulmuş halde bulunmuştu.

Jandarma ekiplerinin yürüttüğü soruşturmada, daha önce Baysal'ı darp ettiği gerekçesiyle hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı komşusu Hasan M. cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı. Şüpheli, ilk ifadesinde suçu kabul etmeyerek cinayeti işlemediğini iddia etmiş, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Soruşturma ve dosya kapsamındaki tanık beyanları ile deliller doğrultusunda savcılık, cinayet günü sanığın olay yerinde olup olmadığının kesinleştirilmesi amacıyla HTS kayıtlarının incelenmesini talep etti. Mahkeme heyeti bu talebi kabul ederek, kayıtların incelenmesi için telekomünikasyon firmasından rapor istenmesini onayladı.

Dava, HTS raporunun beklenmesi ve gerekli incelemelerin tamamlanması amacıyla 2026 yılı Şubat ayına ertelendi.

DENİZLİ'NİN ACIPAYAM İLÇESİNDE 2 YIL ÖNCE ASMA YAPRAĞI TOPLAMAYA GİTTİĞİ TARLADA ÖLDÜRÜLEN HATİCE...

DENİZLİ'NİN ACIPAYAM İLÇESİNDE 2 YIL ÖNCE ASMA YAPRAĞI TOPLAMAYA GİTTİĞİ TARLADA ÖLDÜRÜLEN HATİCE BAYSAL CİNAYETİNDE, TUTUKLU ŞÜPHELİYE AİT HTS KAYIT KAYITLARININ İNCELENMESİNE KARAR VERİLDİ.

DENİZLİ'NİN ACIPAYAM İLÇESİNDE 2 YIL ÖNCE ASMA YAPRAĞI TOPLAMAYA GİTTİĞİ TARLADA ÖLDÜRÜLEN HATİCE...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!