Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden yerli turistlere ücretsiz gezi hamlesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Karahayıt’ta konaklayan yerli turistlere Buldan merkezli ücretsiz kültür gezileri başlattı; hedef kentin tarihî ve kültürel mirasını tanıtmak.

Yayın Tarihi: 19.07.2026 16:07
Güncelleme Tarihi: 19.07.2026 16:07

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden yerli turistlere ücretsiz gezi hamlesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nden ücretsiz kültür gezileri

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin turizm potansiyelini artırmak ve yerli turistlere Denizli’nin saklı zenginliklerini tanıtmak amacıyla Karahayıt’ta konaklayan misafirler için ücretsiz kültür gezileri başlattı. Proje, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Turizm ve Tanıtım Müdürlüğü tarafından hayata geçirildi ve termal turizmin merkezi Karahayıt ile Denizli’nin tarihi ilçelerini birbirine bağlıyor.

İlk durak: Buldan

Kültür turlarının ilk adresi, Buldan ilçesi olarak belirlenirken katılımcılar yoğun ilgiyle gezilere katıldı. Heyet, uzman rehberler eşliğinde öncelikle Tripolis Antik Kentini ziyaret etti; katılımcılara kentin tarihi, kültürel mirası ve arkeolojik geçmişi hakkında kapsamlı bilgilendirme yapıldı.

Antik kent gezisinin ardından heyet, Buldan’ın tarihi sokaklarında yürüyüş yaptı ve Buldan Belediyesi bünyesinde hizmet veren Belküm (Buldan El Sanatları ve Kültür Merkezi)'ü ziyaret ederek dünyaca ünlü geleneksel Buldan dokumasının üretim aşamalarını yerinde inceledi. Program, katılımcıların tarihi Buldan Çarşısı'nı ziyaret edip çarşı esnafıyla bir araya gelmesi ve yöresel ürünlerden satın almasıyla tamamlandı; böylece ilçenin hem ekonomik hem de kültürel hayatına doğrudan katkı sağlandı.

Katılımcı geri bildirimi ve hedefler

Geziye katılan yerli turistler, Denizli’yi rehberler eşliğinde tanıma imkanından memnuniyet duyduklarını belirtti ve bu ayrıcalıklı imkanı sunan Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Nuri Çavuşoğlu'na teşekkür etti. Belediyeden yapılan açıklamada, ücretsiz gezi programlarının farklı rotalarla hız kesmeden devam edeceği ve projenin Denizli’nin turizm pastasının tüm ilçelere eşit ve verimli şekilde yayılması amacını taşıdığı vurgulandı.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KENTİN TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRMAK VE YERLİ TURİSTLERE...

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KENTİN TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRMAK VE YERLİ TURİSTLERE DENİZLİ’NİN SAKLI ZENGİNLİKLERİNİ TANITMAK AMACIYLA MUHTEŞEM BİR PROJEYE İMZA ATTI. KARAHAYIT’TA KONAKLAYAN MİSAFİRLER İÇİN BAŞLATILAN ÜCRETSİZ KÜLTÜR GEZİLERİNİN İLK DURAĞI TARİHİ VE DOKUSUYLA BÜYÜLEYEN BULDAN İLÇESİ OLDU.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KENTİN TURİZM POTANSİYELİNİ ARTIRMAK VE YERLİ TURİSTLERE...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.