Deniz fenerine sığınan üç kişiyi Sahil Güvenlik kurtardı

Osmangazi Köprüsü yakınlarında İzmit Körfezi'nde akıntıya kapılan üç kişi, deniz fenerine çıkarak yardım bekledi; Sahil Güvenlik kurtardı.

Yayın Tarihi: 26.07.2026 20:29
Güncelleme Tarihi: 26.07.2026 20:58

Deniz fenerine sığınan üç kişiyi Sahil Güvenlik kurtardı

olayın gelişimi:

Olay, Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde, Osmangazi Köprüsü’nün Kocaeli ayağı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre İzmit Körfezi’ne giren 3 kişi, bir süre sonra akıntının etkisiyle kıyıya dönemedi.

Sürüklenen kişiler boğulmamak için yakınlardaki bir deniz fenerine çıkarak yardım bekledi. Durumu fark eden çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye müdahale edildi.

kurtarma operasyonu:

İhbarın ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri sevk edildi. Ekipler, deniz fenerinde mahsur kalan 3 kişiyi kurtararak güvenli şekilde kıyıya çıkardı.

Kurtarma çalışması çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Yetkililer, kurtarılan kişilerin sağlık kontrollerinin yapıldığını ve sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisini verdi.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ’NÜN KOCAELİ AYAĞINDA DENİZE GİREN 3 KİŞİ, BOĞULMAMAK İÇİN ÇIKTIKLARI DENİZ...

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ’NÜN KOCAELİ AYAĞINDA DENİZE GİREN 3 KİŞİ, BOĞULMAMAK İÇİN ÇIKTIKLARI DENİZ FENERİNDEN SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİNCE KURTARILDI.

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.