Demirci'de 'def-i bela' kurbanı: 8 bin kişiye kavurma ve pilav dağıtıldı
Manisa'nın Demirci ilçesinde, deprem ve doğal afetlerden korunmak amacıyla def-i bela kurbanı kesilerek vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu.
Etkinlik ve dağıtım
Dualar eşliğinde kesilen kurbanın etleri, belediye ekipleri ve hayırseverler tarafından hazırlanarak kavurma ve pilav haline getirildi. Hazırlanan 8 kazan kavurma ve pilav, ilçe pazaryerinde kurulan stantlarda yaklaşık 8 bin vatandaşa dağıtıldı.
Yetkililer ve açıklamalar
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Demirci Belediye Başkanı Erkan Kara ve Demirci Muhtarlar Derneği Başkanı Fatma Gümüş de katılarak, vatandaşlara pilav ve kavurma ikram etti.
Erkan Kara etkinlik sonrası şu açıklamayı yaptı: "Ülkemizde yaşanan deprem ve felaketler hepimizi derinden etkiledi. İlçemizde dayanışma ve paylaşma kültürünü yaşatmak, hemşehrilerimizle aynı sofrada buluşmak için bu etkinlik gerçekleştirildi. Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Rabbim ilçemizi, ülkemizi her türlü afet ve beladan korusun."
Etkinlik, edilen duaların ardından sona erdi.
MANİSA'NIN DEMİRCİ İLÇESİNDE, YAŞANAN DEPREM VE DOĞAL AFETLERDEN KORUNMAK AMACIYLA DEF-İ BELA KURBANI KESİLEREK, VATANDAŞLARA YEMEK İKRAMINDA BULUNULDU.