DEAŞ'a Yönelik 'Gürz-34' Operasyonlarında 536 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ'a karşı gerçekleştirilen 'Gürz-34' operasyonlarında 536 kişinin yakalandığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 31.12.2024 11:53
Güncelleme Tarihi: 31.12.2024 11:53

DEAŞ'a Yönelik 'Gürz-34' Operasyonlarında 536 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terör örgütü DEAŞ'a yönelik 57 ilde düzenlenen 'Gürz-34' operasyonlarında 536 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, bu operasyonların son 12 gündür devam ettiğini belirtti.

Yapılan açıklamada, operasyonların İstanbul, Ankara, İzmir gibi önemli kentlerin de dahil olduğu 57 ilde, cumhuriyet başsavcılıkları, MİT ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, il emniyet müdürlükleri TEM şube müdürlüklerince gerçekleştirildiği ifade edildi.

Bakan Yerlikaya, yakalanan şüphelilerin örgüt içerisinde faaliyet yürüttüğünü, örgüte finans sağladığını ve çatışma bölgeleriyle irtibatlı olduklarını vurguladı. Yerlikaya, özellikle toplumsal dayanışmanın ve ortak değerlerin, terörün yayılmasını önlemede önemli bir savunma mekanizması olduğuna dikkat çekti.

“Terörü ülkemizden topyekün bir mücadeleyle söküp atmaya kararlıyız,” diyen Bakan Yerlikaya, operasyonlara ilişkin görüntülere de sosyal medya paylaşımında yer verdi. Bakan, cumhuriyet başsavcılıklarını, MİT Başkanlığını ve operasyonu gerçekleştiren polisleri tebrik etti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı