Bist 100
10.158,63 0%
DOLAR
32,18 -0,1%
EURO
35,13 -0,12%
ALTIN
2.460,45 0,2%

Davet sofralarının vazgeçilmezi triliçe tarifi! Böyle yapınca sütü içinde tutuyor

Muhteşem Balkan esintisi ile mutfağınıza tatlı bir lezzete hazır olun. Birbirinden leziz tatlı tariflerinin arasında özel bir yer edinen bu sütlü tatlı tarifi, sofranızı süsleyecek bir ziyafettir. 'Borcamda Trileçe' tarifi tarifi ile Balkanların tatlı esintisini sofranıza davet edin, hayatınızın her anını tatlı bir kutlamaya dönüştürün.

Yayın Tarihi: 14.04.2024 20:15
Güncelleme Tarihi: 14.04.2024 20:15

Davet sofralarının vazgeçilmezi triliçe tarifi! Böyle yapınca sütü içinde tutuyor

Trileçe Tarifi

Malzemeler:

Keki İçin;

3 adet yumurta

1/2 çay bardağı şeker

1 çay bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

Karamel Sosu İçin;

5 yemek kaşığı şeker

1 yemek kaşığı tereyağı

100 ml. sıvı krema

Keki Islatmak İçin;

3 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı süt

100 ml. sıvı krema

Üzeri İçin:

1 paket krem şanti

1 su bardağı süt

Trileçe Tarifi

Hazırlanışı:

Keki hazırlamak için yumurta ve şekeri derin bir kapta birleştirip 5 dakika kadar karıştırın.

Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyin. Tüm kek karışımını iyice karıştırın.

Kare bir fırın tepsisini (22 x 22 cm) yağlayın, kek karışımını dökün ve daha önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.

Ardından karamel sos hazırlamak için yapışmaz bir tencereye şekeri ekleyin. Öncelikle şekeri yüksek ateşte eritin. Şeker erimeye başladığında ısıyı azaltın ve ara sıra tavayı sallayarak şekerin kaşığa dokunmadan tamamen eridiğinden emin olun. Şekerin yanmamasına dikkat edin.

Şeker tamamen eriyip açık kahverengi olunca tereyağını ekleyin ve hızlıca karıştırın.

Karışıma kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Kısık ateşte 5 dakika koyulaşana kadar pişirin. Bitmiş karameli bir kaseye koyun ve buzdolabında soğutun. (Karameli bir gece önceden de yapabilirsiniz)

Pastayı nemlendirmek için bir kapta süt, şeker, kremayı karıştırın. Keki fırından çıkarıp 10 dakika kadar bekletin ve ısınınca kürdanla delikler açın. Üzerine hazırladığınız sosu dökün.

Krem şanti malzemelerini bir kapta birleştirin. Tatlıyı süslemek için de 1 yemek kaşığı krem ​​şantiyi ayırın. Şerbeti kekin üzerine tamamen yayın. Soğuyan karamel sosunu kekin üzerine dökün. Ayırdığınız kremayı ince bir çizgi halinde sıkın.

Şekil vermek için kürdan kullanın. 4 ila 5 saat buzdolabında bekletelim. Borcamda trileçe tatlınız hazır.