Trileçe Tarifi
Malzemeler:
Keki İçin;
3 adet yumurta
1/2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Karamel Sosu İçin;
5 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
100 ml. sıvı krema
Keki Islatmak İçin;
3 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı süt
100 ml. sıvı krema
Üzeri İçin:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Hazırlanışı:
Keki hazırlamak için yumurta ve şekeri derin bir kapta birleştirip 5 dakika kadar karıştırın.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyin. Tüm kek karışımını iyice karıştırın.
Kare bir fırın tepsisini (22 x 22 cm) yağlayın, kek karışımını dökün ve daha önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
Ardından karamel sos hazırlamak için yapışmaz bir tencereye şekeri ekleyin. Öncelikle şekeri yüksek ateşte eritin. Şeker erimeye başladığında ısıyı azaltın ve ara sıra tavayı sallayarak şekerin kaşığa dokunmadan tamamen eridiğinden emin olun. Şekerin yanmamasına dikkat edin.
Şeker tamamen eriyip açık kahverengi olunca tereyağını ekleyin ve hızlıca karıştırın.
Karışıma kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Kısık ateşte 5 dakika koyulaşana kadar pişirin. Bitmiş karameli bir kaseye koyun ve buzdolabında soğutun. (Karameli bir gece önceden de yapabilirsiniz)
Pastayı nemlendirmek için bir kapta süt, şeker, kremayı karıştırın. Keki fırından çıkarıp 10 dakika kadar bekletin ve ısınınca kürdanla delikler açın. Üzerine hazırladığınız sosu dökün.
Krem şanti malzemelerini bir kapta birleştirin. Tatlıyı süslemek için de 1 yemek kaşığı krem şantiyi ayırın. Şerbeti kekin üzerine tamamen yayın. Soğuyan karamel sosunu kekin üzerine dökün. Ayırdığınız kremayı ince bir çizgi halinde sıkın.
Şekil vermek için kürdan kullanın. 4 ila 5 saat buzdolabında bekletelim. Borcamda trileçe tatlınız hazır.