Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Davet sofralarının vazgeçilmez geleneksel lezzetlerinden hünkar beğendi tarifi

Davet sofralarını vazgeçilmez lezzetlerinden birisi olan, geleneksel lezzetler içersinde yer alan hünkar beğendi tarifini verdiğimiz tarifle yaptığınız zaman dışarıda bir daha bu yemeği yemek istemeyeceksiniz! Restoranlara taş çıkartacak, lezzetli mi lezzetli parmak yedirten hünkar beğendi tarifi...

Yayın Tarihi: 08.01.2024 14:30
Güncelleme Tarihi: 08.01.2024 14:30

Davet sofralarının vazgeçilmez geleneksel lezzetlerinden hünkar beğendi tarifi

Lezzetli mi lezzetli, parmaklarınızı yiyeceğiniz restoranları taş çıkartacak hünkar beğendi tarifiyle karşınızdayız. Bu tarif sayesinde bir daha restoranda hünkar beğendi yemek istemeyeceksiniz. 40 dakikada hazırlayacağınız 1 saatte pişirceğiniz bu tarifi 6 - 8 kişilik porsiyon olarak sunulabileceksiniz. Davet sofralarında vazgeçilmez lezzetlerden birisi olacak, tam bir ana yemeği temsil eden hünkar beğendi tarifi için kuşbaşı etiniz varsa diğerleri evinizde muhakkak bulunan malzemelerden oluşacak. İşte parmaklarınızı yiyeceğiniz misafirlerinizi kıskançlıktan çatlatacak hünkar beğendi tarifi...

HÜNKARBEĞENDI TARİFİ MALZEMELERİ

  • 1 kilogram kuşbaşı et
  • 3-4 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1 tane soğan
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane domates
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde biber salçası
  • 1,5-2 su bardağı ölçüsünde su
  • Tuz
  • Karabiber

Beğendi için;

  • 4 tane patlıcan
  • 1 su bardağı ölçüsünde süt ( az gelirse ilave edelim)
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde tereyağı
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde un
  • Tuz
  • Yarım su bardağı ölçüsünde kaşar rendesi 

HÜNKAR BEĞENDİ

HÜNKAR BEĞENDİ TARİFİ YAPILIŞI 

  1. İlk patlıcanları fırında ya da ocak üzerinde güzelce közleyelim. 
  2. Beğendiği için tavaya yağı ve ununu alarak karıştırarak kavurmaya başlayalım.
  3. Kabuklarını soymuş olduğunuz patlıcanları tavaya ekleyerek güzelce ezerek karıştıralım.
  4. Ocağın altını katarak yavaş yavaş süt eklemesi yaparak karıştırıp pişirelim.
  5. En son kaşar peyniri rendesi ve tuz ilavesi yaparak ocağımızın altını tamamen kapatalım.
  6. Kaşar peynirini karıştırarak, tamamen erimesini sağlayalım.
  7. Beğendmiz böylelikle hazır olacaktır.
  8. Düdüklü tencerenin içerisine güzelce kuşbaşı etleri alıp mühürleme işlemini yapalım.
  9. Etler suyunu bırakıp çıkarana kadar pişirmeye devam edelim.
  10. Sıvı yağ eklemesi yapalım ve küçük küçük doğramış olduğumuz soğanları az yağda kavurup biber eklemesi yapalım.
  11. Biberlerimizde kavurduktan sonra salça ekleyerek karıştıralım ve küçük küçük doğrammş olduğunuz domateslerimizi ekleyerek 4 - 5 dakika kadar pişirelim. 
  12. 1.5 - 2 su bardağı ölçüsünde sıcak su eklemesi yapalım.
  13. Kapağı kapattıktan sonra 30 35 dakika kadar pişirelim.
  14. Etler pişmemiş durumda ise 10 - 15 dakika daha pişirme işlemini uygulayalım.
  15. Servis tabağamıza önce beğendiyi üstüne de etimizi koyarak servise hazır edelim. Herkese afiyet olsun...