D-100'de tek tek durdurulan araçlarda asayiş ve trafik denetimi

Bolu'da Karacaağaç mevkiinde kurulan uygulama noktasında trafik, GBT ve teknik yeterlilik kontrolleri yapıldı; kural ihlallerine ceza kesildi.

Yayın Tarihi: 20.09.2026 22:17
Güncelleme Tarihi: 20.09.2026 22:26

D-100'de tek tek durdurulan araçlarda asayiş ve trafik denetimi

uygulama noktası ve görevli birimler:

Bolu polisi, Ankara-İstanbul bağlantısını sağlayan D-100 karayolunun Karacaağaç Mahallesi mevkisinde geniş çaplı denetim gerçekleştirdi. Uygulama noktasında İl Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri ile çarşı ve mahalle bekçileri görev aldı.

denetimin işleyişi ve uygulanan kontroller:

Ekipler yol üzerindeki araçları tek tek durdurarak sürücü ve yolcuların GBT sorgulamalarını yaptı; ayrıca asayiş açısından kimlik ve durum kontrolleri uygulandı. Trafik ekipleri ise araçların evrak ve teknik yeterlilik yönünden eksik olup olmadığını kontrol etti.

tespitler ve uygulanan yaptırımlar:

Denetimler sırasında trafik kurallarına uymayan veya belge/teknik eksikliği tespit edilen sürücülere ilgili maddeler kapsamında cezai işlem uygulandı. Ekipler, kural ihlallerinin belirlenmesi ve trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik işlemlere öncelik verdi.

Yetkililer, benzer uygulamaların bölgedeki akışı düzenlemek ve suç unsurlarını engellemek amacıyla aralıklarla sürdürüleceğini belirtti. Denetimlerin devam edeceği bildirildi.

BOLU’DA POLİS EKİPLERİ, D-100 KARA YOLUNDA GENİŞ ÇAPLI DENETİM YAPTI. DURDURULAN ARAÇLARDAKİ...

BOLU’DA POLİS EKİPLERİ, D-100 KARA YOLUNDA GENİŞ ÇAPLI DENETİM YAPTI. DURDURULAN ARAÇLARDAKİ SÜRÜCÜ VE YOLCULARIN GBT SORGULAMALARI YAPILIRKEN, KURALLARA UYMAYAN SÜRÜCÜLERE CEZAİ İŞLEM UYGULANDI.

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.