Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Cybertruck ilk kazasını yaptı! Bir kişi yaralandı!

Kasım ayında ilk kez yollara çıkan Tesla'nın Cybertruck kamyonunun ilk kazasını yaptığı öğrenildi. Bildirilen ilk Cybertruck kazası yalnızca hafif yaralanmayla sonuçlandı. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 29.12.2023 09:44
Güncelleme Tarihi: 29.12.2023 09:44

Cybertruck ilk kazasını yaptı! Bir kişi yaralandı!

Merakla beklenen Elon Musk’un fütüristik kamyonu Cybertruck’ın, geçtiğimiz ay ilk teslimatları yapılmış ve kamyon yollarda boy göstermeye başlamıştı. Aracın yola çıkmasından bir ay sonra ilk kaza haberi geldi ve kazanın hafif yararlanmayla sonuçlandığı belirtildi.

Reddit kullanıcısı boddhya'nın sosyal medya platformunda Cybertruck kazasının iki fotoğrafını paylaşmasının ardından Kaliforniya Otoyol Devriyesi, SR 35 (Skyline Bulvarı) üzerinde iki araçlı bir kazaya müdahale edildiğini doğruladı. Kaliforniya eyaletinin Palo Alto şehrindeki Page Mill Road'un güneyinde yer alan bu bölgede yerel saatle 14:05 civarında meydana gelen kazada, 17 yaşındaki bir çocuğun kullandığı 2009 model Toyota Corolla'nın çarptığı üç kişiyi taşıyan 2023 model bir Cybertruck yer alıyor.

Tesla'nın Cybertruck teslimat etkinliği, tasarım ve diğer araçlarla ya da yayalarla çarpışma durumunda neler olabileceği konusunda soru işaretleri yarattı. Fakat bu olaya karışan hiç kimse sonuç olarak büyük bir yaralanmaya maruz kalmamış gibi görünüyor.

Cybertruck

KAZA NASIL OLDU?

Bir Toyota Corolla'nın SR-35 güney yönünde, Page Mill Road'un güneyinde, bilinmeyen bir hızda seyrederken, sürücünün bilinmeyen bir nedenle sağa döndüğü ve ardından sağ banketteki toprak sete çarptığı öğrenildi. Toyota’nın daha sonra karayoluna tekrar girdiği, çift sarı çizgiyi aşarak kuzey şeridine geçtiği ve SR-35 kuzey yolunda kuzey yönünde seyreden bir Cybertruck'a çarptığı aktarıldı.

Edinilen bilgilere göre, yağışlı havada gerçekleşen kazada Cybertruck sürücüsünün hafif şekilde yaralandığı paylaşıldı.

Paylaşılan fotoğraflarda Corolla'nın ön kısmında ciddi bir hasar olduğu görülüyor. Cybertruck'ın görülen kısımları, yan perde hava yastıkları açılmış olmasına rağmen aynı hasarı göstermiyor.