Bist 100
10.208,65 1%
DOLAR
32,43 0,14%
EURO
34,85 0,07%
ALTIN
2.390,35 0,23%

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz müjdeledi: Emekliler için hazırlıklar başladı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emekli maaşlarına dair çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Yayın Tarihi: 20.04.2024 12:10
Güncelleme Tarihi: 20.04.2024 12:10

Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz müjdeledi: Emekliler için hazırlıklar başladı!

Emeklilerin merakla beklediği zam haberlerine dair kulis bilgileri gelmeye devam ederken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni bir açıklama yaptı. Bir televizyon programına katılan Yılmaz, temel önceliğin enflasyonu düşürmek olduğunu ifade ederek, enflasyonla mücadele sonuçlarının Haziran ayı itibarıyla görülmeye başlayacağını aktardı. Bu kapsamda Haziran’da enflasyonun ivme kaybederek düşeceğini kaydeden Yılmaz, kamuda tasarruf çalışmalarının başlatılacağını ekledi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından konuya yönelik olarak yürütülen çalışmaların değerlendirileceğini ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağını ekledi. Bu çalışmalar ile gereksiz harcama kalemlerinin ortadan kaldırılacağını söyleyen Yılmaz, harcamaların daha verimli hale getirileceğini belirtti. 

Fahiş artışlarla ilgili Ticaret Bakanlığı’nın da harekete geçtiğini söyleyen Cevdet Yılmaz, kısmi kapatmaların meydana gelebileceğini ekledi. 

Emekli maaşlarında çalışmalar var! 

Öte yandan Yılmaz, emeklilerle ilgili çalışmaların yapıldığını kaydetti. 6 aylık periyotlarla memurlarda olduğu gibi emeklilerde de artış yapılacağını kaydeden Yılmaz, gerekli ayarlamaların ele alınacağını kaydetti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da emeklilerle ilgili çalışmalar yaptığını belirten Cevdet Yılmaz, hazırlıklar tamamlandığında açıklamaların yapılacağını ekledi.