Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Asgari ücret ne olacak? Bakan Işıkhan’dan flaş açıklama

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti belirlemek için çalışmalarını sürdüren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bu hafta içinde son kararını açıklayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretle ilgili merak edilen soruları yanıtladı.

Yayın Tarihi: 26.12.2023 17:02
Güncelleme Tarihi: 26.12.2023 17:02

Asgari ücret ne olacak? Bakan Işıkhan’dan flaş açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen Türkiye-Özbekistan Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu 7. Dönem Toplantısı’nın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Asgari ücretle ilgili son gelişmeleri paylaşan Işıkhan, “Toplantı için henüz karar almış değiliz. Ekipler çalışıyor. Bu hafta içinde açıklamayı arzu ediyoruz.” dedi.

Işıkhan, asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin bir rakam vermedi. “Bir rakam yok. Komisyonumuz çalışıyor. Yani sizinle şu an paylaşacak bir şeyimiz yok. Çünkü o zaman Asgari Ücret Tespit Komisyonumuza haksızlık etmiş oluruz. Çalışıyorlar. Geldiği zaman da biz üç taraf olarak yan yana geleceğiz, kararı verip açıklayacağız.” diye konuştu.

ikramiye

EMEKLİLERE 5 BİN LİRA İKRAMİYE MÜJDESİ

Bakan Işıkhan, emeklilere tek sefer verilecek 5 bin lira ikramiyeyle ilgili de bilgi verdi. Işıkhan, “Konuyla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık. Kanun Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra ödemeleri yapacağız.” dedi.

Işıkhan, emeklilere verilecek ikramiyenin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hayata geçirildiğini belirtti.

Işıkhan, “Emeklilerimizin yüzünü güldürecek bir uygulama. Emeklilerimiz, bu ikramiyeyi istedikleri gibi harcayabilecekler.” ifadelerini kullandı.