Cumhurbaşkanı, İslam İşbirliği Gençlik Forumu 5. Genel Kurulu'na Gazze mesajı gönderdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam İşbirliği Gençlik Forumu 5. Genel Kurulu'na video mesaj gönderdi.

Yayın Tarihi: 09.02.2024 14:29
Güncelleme Tarihi: 09.02.2024 14:29

Cumhurbaşkanı, İslam İşbirliği Gençlik Forumu 5. Genel Kurulu'na Gazze mesajı gönderdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Gençlik Forumu 5. Genel Kuruluna yeni bir video mesaj gönderdi. Gönderdiği mesajda İsrail’in işlediği savaş suçlarına değinen Erdoğan, bunun gözden kaçırılmaması adına yoğun bir şekilde çalıştıklarını kaydetti. 

İslam İşbirliği Gençlik Forumu 5. Genel Kurulu’na gönderdiği video mesajda öncelikle selam veren Erdoğan, davet için teşekkürlerini iletti. Kurulun başarılı bir şekilde geçmesini dileyen Erdoğan, Türkiye’ye İslam ülkelerinden gelen misafirlere “hoş geldiniz” dedi.

 İslam Gençlik Forumu’nun Asya’dan Afrikaya, Amerika’ya ve Arap Yarımadası’na kadar yayılan bir coğrafyada genç Müslümanlar için gerçekleştirdiği faaliyetleri takip ettiğini belirten Erdoğan, Gazze ve İsrail savaşı hakkında konuştu. 

“Filistinli kardeşlerimizle dayanışma içindeyiz” 

Müslüman gençlerin kültürel, sosyal ve ekonomik alanlarda güçlenerek gelişmeye devam ettiği forumu tebrik eden Erdoğan, İsrail’in saldırıları 28 bin Filistinlinin şehit oluşuna değindi. İsrail’in hastane, okul ve sivil altyapıya zarar verdiğini vurgulayan Erdoğan, Türkiye’nin Filistinlilerle tam bir dayanışma içinde olunduğunu vurguladı. 

Kanser hastalarının tedavisi için Türkiye’ye getirtildiğini ve tedavilerin sağlanması adına çok sayıda adım atıldığını kaydeden Cumhurbaşkanı, sözlerine şöyle devam etti: 

“İslam ülkelerinin Gazze'deki İsrail zulmüne ortak tepki vermesi ve ortak hareket etmesi için diplomatik temaslarımızı sürdürüyoruz. Filistin'de işgal politikaları ve katliamlar sona erince 1967 sınırları temelinde, başkenti Kudüs olan, bağımsız, egemen ve toprak bütünlüğü haiz bir Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadelemizi devam ettireceğiz.”

Son olarak Erdoğan, katılım gösteren gençlere ülkelerine selam götürmelerini isteyerek sözlerini bitirdi.

Yazar
EDİTÖR

hayrunisab