Bist 100
10.319,96 1%
DOLAR
32,28 -0,03%
EURO
35,1 -0,05%
ALTIN
2.455,96 0,08%

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve muhalefet lideri Özgür Özel bugün görüşecek!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün görüşme yapacak.

Yayın Tarihi: 02.05.2024 12:48
Güncelleme Tarihi: 02.05.2024 12:48

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve muhalefet lideri Özgür Özel bugün görüşecek!

Haftalardır beklenen Özgür Özel ve Recep Tayyip Erdoğan görüşmesine saatler kaldı. Bugün bir araya gelecek olan ikilinin neler konuşacağı merak edilirken, Özgür Özel’den görüşme öncesi ilk açıklama geldi. Bugün saat 16.00’da bir araya gelecek olan Özel ile Erdoğan yeni anayasadan 1 Mayıs Taksim Meydanı olaylarına kadar çeşitli konularda görüşme yapacak. 

Görüşmede not tutacağını ifade eden Özel, Taksim Meydanı’na yürüyüşün neden gerçekleşmediğini de açıkladı. DİSK, KESK ve TTB’nin alacakları karara uymak istediklerini belirten Özel, kutlamaların Saraçhane’de yapıldığını ve ardından dağıldıklarını ifade etti. Bariyerleri kırıp polisi ittirme gibi bir şey yapacak halleri olmadığını ifade eden Özel, su kemerinin Çin Seddi’ne döndüğünü söyledi. 

Yasakları kaldıracağız dedikten sonra emekçiler girmesin diye su kemerinin Çin Seddi’ne dönüştürüldüğünü ifade eden Özel, 2010 yılındaki 1 Mayıs’ta Taksim’i açmakla övündüklerini ifade etti. Su kemerinin üzerine su bombası yerleştirildiğini ve bu tablonun ressamının AK Parti’nin iktidarı olduğunu söyledi. 

1 Mayıs görüşülecek! 

1 Mayıs’ta yaşananları Erdoğan’la olan görüşmesinde dile getireceğini ifade eden Özgür Özel, bazı görüntülerden hoşnut olmadığını belirtti. Öte yandan Özel’e görüşme sırasında büyükelçi Namık Tan’ın eşlik edeceğini aktardı. Görüşme sırasında sürekli olarak not tutulacağını belirten Özel, Cumhurbaşkanı’na da bir büyükelçinin eşlik etmesini beklediklerini kaydetti. 

Görüşme saat 16.00’da AK Parti Genel Merkezi’nde! 

Öte yandan Özgür Özel, görüşmenin bugün saat 16.00’da gerçekleştirileceğini ifade etti. Heyetin yer almayacağı görüşme, AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek.