Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vakıf Haftası kapsamında konuşma yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Vakıf Haftası 100. Yıla Özel 201 Eser Toplu Açılış Töreni'nde konuşma yaptı.

Yayın Tarihi: 06.05.2024 15:26
Güncelleme Tarihi: 06.05.2024 15:26

Cumhurbaşkanı Erdoğan Vakıf Haftası kapsamında konuşma yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde konuşma yaptı. Vakıf Haftası 100. Yıla Özel 201 Eser Toplu Açılış Töreni’nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündem konularına ve vakıflara değindi. Herkesi selamlayan Erdoğan, katılımcıları misafir etmekten ne kadar mutlu olduğunu dile getirdi. 201 eserin daha vakfa katılmasını kutlayan Erdoğan, vakıf kültür varlıklarının Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi. 

1995-2002 yılları arasında yalnızca 56 adet tarihi eserin onarıldığını belirten Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün büyük bir başarıya imza attığını ifade etti. Son 21 yıllık süreçte ülke içinde toplam 5500 ecdadın eserinin ayağa kaldırıldığını ekledi. Tek tek sayamayacağı pek çok eserin restorasyonunun yapıldığını kaydeden Erdoğan, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Kültür Bakanı’ndan yürütülen çalışmaları öğrendiğini belirtti. Genel Müdürlüğü tebrik eden Erdoğan, “bizim kültürümüzde marifet iltifata tabiidir” ifadelerini kullandı. 

erdoğan

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nü hem şahsı hem de millet adına tebrik eden Erdoğan, vakıf kültürünün yaşatılmasına dikkat çekti. Ayrıca kültür alanında faaliyet gösterenlere teşekkür etmenin öneminin de altını çizdi. Vakıf haftası nedeniyle vakıf insanı olarak çalışan Bayram Kızılarslan’a ödülünü takdim etti. 

Kızılarslan’ın hayırsever bir iş adamı olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Malatya Yeni Camii yapım masraflarını da Kızılarslan’ın üstlendiğini ifade etti. Ayrıca depremde yıkıma uğrayan beldelerin hızla yeniden ayağa kaldırılaracağını, bu sırada zarar gören tarihi eserlerin restorasyonunun yapılacağını da ekledi. 

Depremde yıkılıp hasar gören vakıf eserlerinin restoresi için gösterilen tüm çabaları takdir eden Erdoğan, vakıf medeniyetinin oluşturulup sürdürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Türkiye’nin Filistin yardımları konuşuldu! 

Öte yandan Erdoğan, bugün itibarıyla 8’inci insani yardım gemisinin Gazze’ye gönderildiğini kaydetti. Bugüne kadar toplam 50 bin tonluk insani yardım gönderildiğini kaydeden Erdoğan, Türkiye’nin Gazze’ye en fazla yardım gönderen ülke olduğuna dikkat çekti. İsrail’in Gazze’ye olan saldırılarının artması nedeniyle ihracat ve ithalatın tamamen durdurulduğunu hatırlayan Erdoğan, çocukları öldürenlerin hukuk önünde hesap vereceğini vurguladı.