Zigana'da mevsimlerin buluşması:
Antik çağlardan beri ticaret yollarının kavşak noktası olan yamaçlardaki Zigana köyü, sonbaharın zengin renkleri ile sezonun ilk karını aynı anda sergiledi. Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki köy, ziyaretçilere kartpostallık manzaralar sundu.
rakım yükseldikçe değişen panorama:
Köy çevresindeki ağaçlar yeşil, sarı, turuncu ve kızıl tonlarına bürünürken, Zigana Dağı’nın daha yüksek kesimlerindeki çam dalları karla kaplandı. Eski Gümüşhane-Trabzon kara yolu boyunca ilerledikçe manzara rakımla birlikte belirgin şekilde değişiyor; ağaçların renkleri virajlar boyunca farklı tonlar oluşturdu.
tarihi dokunun sunduğu masalsı görüntüler:
Tarihi İpek Yolu hattında yer alan ve kervan yollarının geçtiği bölgedeki eski kara yolunun kenarında bulunan hanlar, köprüler ve otantik yapılar, fotoğraf tutkunları için masalsı bir atmosfer yarattı. Sonbaharın paletiyle dallarda biriken ilk karın birleşmesi, bölgeye özgü bir görsel zenginlik kattı.
Yerinde gözlem yapanlar doğadaki geçişi ve ilk karın etkisini değerlendirdi. Bölgeden izlenimlerini aktaran Halit Bulut, "Manzara burada harika. Sezonun ilk kar yağışını Zigana Dağı’nda karşıladık. Bugün burada kartpostallık görüntüler var. Renk cümbüşünün içerisindeyiz. Doğa bir harika, görmeye değer" dedi.
Bulut, rakım yükseldikçe çam ağaçlarında oluşan görüntüyü "Yukarıya doğru çıktıkça çam ağaçlarının üzerinde taze, yeni yağan karlarla birlikte çamlar bildiğiniz pamuk tarlasına benziyor. Buralarda gerçekten kış şu anda başladı" sözleriyle anlattı.
ZİGANA KÖYÜ, SONBAHAR RENKLERİ İLE SEZONUN İLK KARINI AYNI ANDA SUNARAK ZİYARETÇİLERİNE KARTPOSTALLIK MANZARALAR YAŞATTI.