Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sirkeci-Kazlıçeşme tren hattının açılışında!

Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki tren hattı 11 yılın ardından tekrar açılıyor!

Yayın Tarihi: 26.02.2024 13:15
Güncelleme Tarihi: 26.02.2024 16:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sirkeci-Kazlıçeşme tren hattının açılışında!

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla hizmete tekrar başlayacak olan Sirkeci-Kazlıçeşme hattı sayesinde iki nokta arası 20 dakikaya kadar düşecek! 

sirkeci kazlıçeşme hattı

29 Ekim 2013’te Marmaray’ın hizmete alınmasının ardından İstanbul’da Sirkeci-Kazlıçeşme hattı kapatılmıştı. Hat ihya edilirken, hem ulaşım hem de turistik bir nitelik kazandırıldı. Tren yolunun denize bakan tarafı tamamen revize edilirken, İstanbul ve Fatih’teki en uzun yürüyüş ve bisiklet yollarından birine dönüştürüldü. 

sirkeci kazlıçeşme

Yolun diğer yanında ise Sirkeci-Kazlıçeşme hattında günde 83 sefer yapılacağı öğrenildi. 8 istasyondan oluşacak olan güzergah toplamda 20 dakikada ulaşım sağlayacak. Ayrıca yolcular dilerse Kazlıçeşme durağından Marmaray’a da geçiş yapabilecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Uraloğlu'nun konuşması öncesinde Kazlıçeşme-Sirkeci hattında tren sürdü. 

Sirkeci-Kazlıçeşme hattı ne zaman açılacak? 

tayyip erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirilecek olan açılış, az önce başladı. Dün bildirildiği üzere bugün açılış yapılırken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da katılım gösterdi. Az önce başlayan törende Bakanı Abdulkadir Uraloğlu konuşmasını yapmaya başladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan kürsüde konuşma yaptı

Bakan Uraloğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tren hattının açılışına dair konuşma yaptı. Konuşmasına “5 yıl boşa geçti niye bir şey yapılmadı? Yapamazlar, yapmazlar” şeklinde muhalefete laf atarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra projenin detaylarına değindi. 

Sirkeci’den Kazlıçeşmeye kadar bütün binaların yıkık dökük olduğunu söyleyen Erdoğan, surların da yıkılmış vaziyette olduğunu belirtti. “Tüm bunları da yine inşallah biz yapacağız” diye Erdoğan, tamamlanan raylı sistem ağından bahsetti. İstanbul’da yapımı tamamlanan ve aktif olarak kullanılan 340 kilometrelik bir raylı sistem ağı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı’nın ekonomiye katkısından bahsetti. Bu kapsamda da 30 yıllık süreçte ekonomiye toplamda 785 milyon euroluk katkı sağlayacağını tahmin ettiklerini belirtti.