Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'a Resmi Ziyaret İçin Hareket Etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Kazakistan’a gitti. Cumhurbaşkanı, özel uçak "TRK" ile saat 11.30'da hareket etti.
Uğurlama ve Eşlik Edenler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı uğurlayanlar arasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Ankara Valisi Yakup Canbolat ile diğer ilgililer yer aldı. Erdoğan'a eşlik eden heyette; eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile bazı yetkililer bulunuyor.
Ziyaret Programı
Resmi temaslar kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Astana'da ikili görüşmeler gerçekleştirecek. İkili görüşmelerin ardından Cumhurbaşkanı, Türkistan'da düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Gayriresmi Liderler Zirvesi'ne katılacak.
Heyette yer alan bakan ve yetkililerin kapsamı, ziyaretin çok yönlü diplomasi trafiği çerçevesinde farklı gündem maddelerini kapsayacağına işaret ediyor.
CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN, RESMİ TEMASLARDA BULUNMAK ÜZERE BUGÜN KAZAKİSTAN'A GİTTİ.