Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,34 -0,07%
EURO
34,88 0,06%
ALTIN
2.378,64 -0,26%

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel'le yeni anayasayı konuşacak!

Dün gece 01.00 sularında yurda dönüş yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakta gazetecilere açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 23.04.2024 13:53
Güncelleme Tarihi: 23.04.2024 13:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel'le yeni anayasayı konuşacak!

Dün Irak dönüşü uçakta gazetecilere çeşitli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın soykırım sözlerine dikkat çekti. Bölgede yeni bir düzen kurulduğunu ve artık zamanın gerçekleriyle hareket etmek gerektiğini ifade etti. Paşinyan’ın da bunu anladığını ifade eden Erdoğan, yeni anayasa vurgusu yaptı. 

Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu ve bunun için de çalışmaların başladığını kaydeden Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi lideri Özgür Özel ile yapacağı görüşmeye devam etti. Ayrıca CHP ile yeni anayasa konusunda uzlaşabileceklerini de ekledi. Türkiye’nin eskinin darbe ruhunu barındıran anayasan kurtulması gerektiğini savunan Erdoğan, Özel ile görüşmesinde yeni anayasanın da konuşulacağını ekledi. 

Konuşmalarında tasarruf vurgusu yapan Erdoğan, milletin refahının artması için hükümet olarak tasarruf edeceklerini kaydetti. Birincil hedefin kamu harcamalarında tasarruf ederek enflasyonu düşürmek olduğunu ifade eden Erdoğan, ekonomiyi yine rahatlatacaklarını ekledi.  

Özgür Özel’e anayasa değişikliğini teklif edeceklerini kaydeden Erdoğan, DEM Parti ile ilgili tartılmaları da yanıtladı. Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerinin açılışta İstiklal Marşı okumaması ve bayrağın kaldırılmasına yönelik Erdoğan, müfettiş görevlendirildiğini kaydetti. Ayrıca, anayasa hükümlerini çiğnemeye kalkanların da bedelini ödemeye hazır olması gerektiğini ekledi.