Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadıköy'deki bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden 15 yaşındaki Mattia Ahmet Minguzzi'nin annesi Yasemin Akıncılar Minguzzi ile telefonda görüştü.
Alınan bilgiye göre, Erdoğan telefon görüşmesinde faillerin hak ettikleri cezayı almaları için süreci yakından takip edeceğini belirtti. Ayrıca, Ahmet Minguzzi için Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, "Allah sabrınızı artırsın, Ahmet'imizin de Rabbim inşallah mekanını cennet kılsın. Şöyle uygun bir zamanda da bir araya gelelim, biraz dertleşelim bayramdan sonra." dedi.
Anne Minguzzi, Erdoğan'a yanıt vererek, "Çok sevinirim Sayın Cumhurbaşkanım." diyerek duygularını paylaştı. İfadelerine devam eden Minguzzi, "Sayın Cumhurbaşkanım, gerçekten Ahmet bütün ülkemizin çocuklarının ciğerini yaktı. İnanın çocuklar her gün mezarına gidip Yasin okuyor. Bu dünyaya bir misyonla gelmiş üstat bir ruhtu Ahmet. Tabii ki bütün çocuklarımız özel ama bir misyon edinerek bir şeyleri değiştirerek geldi benim oğlum." şeklinde konuştu.
Yasemin Minguzzi ayrıca, olayın failleri için "cani" tanımlaması yaparak, yetişkin olarak yargılanmalarını istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aileye sabırlar dileyerek Ramazan Bayramlarını şimdiden tebrik etti.