Cumhurbaşkanı Erdoğan Lefkoşa’da Atatürk Anıtı’nı ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’inci yıl dönümü nedeniyle gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Lefkoşa’da Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Yayın Tarihi: 20.07.2024 13:33
Güncelleme Tarihi: 20.07.2024 13:33

Cumhurbaşkanı Erdoğan Lefkoşa’da Atatürk Anıtı’nı ziyaret etti

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’inci yıl dönümünde 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenleri için yola çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC’nin Lefkoşa kentine geldi. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte Atatürk Anıtı’na giden Erdoğan, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından anıta çelenk bıraktı. Anıt Özel Defteri’ni de imzalayan Erdoğan, bir de not bıraktı. 

Bıraktığı notta Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’inci yıl dönümünde kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kıbrıs Türk halkı ile omuz omuza mücadele ettiklerini belirtti. Anavatan Türkiye’nin de desteği ile KKTC’nin geleceğe umut ve güvenle baktığını yazdı. Şehitlerin canı pahasına çetin mücadelelere girdiğini ve bu özgürlüğün ilelebet devam edeceğine yürekten inandığını yazdı. Gazileri rahmetle anan ve gazilere şükran sunan Erdoğan, Atatütürk’e sözlerini “ruhun şad olsun” diyerek tamamladı. 

Gerçekleştirilen törene Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin üyeleri de katılım gösterdi. 

Yazar
EDİTÖR

hayrunisab