Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile Yılı Tanıtım Programı'nda Konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında yeni evlenecek gençlere faizsiz kredi desteğinin Türkiye'nin 81 ilinde uygulanacağını duyurdu. Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Aile Yılı Tanıtım Programı'nda konuşan Erdoğan, 2025 yılını 'Aile Yılı' ilan ettiklerini belirtti.
Faizsiz Kredi Desteği
Erdoğan, yeni evlenen gençler için 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği sunacaklarını ifade ederek, bu uygulamanın bugünden itibaren başlayacağını açıkladı.
Artan Doğum Yardımları
Ayrıca, yeni doğacak çocuklar için faizsiz kredi desteğiyle birlikte doğum yardımlarının da artırıldığını aktaran Erdoğan, ilk çocuk için 5 bin lira, ikinci çocuk için ise aylık 1500 lira destek sağlanacağını söyledi.
Çocuk Bakım Hizmetleri ve Aile Destekleri
Cumhurbaşkanı, çalışan aileler için ücretsiz veya düşük maliyetli çocuk bakım hizmetlerinin güçlendirileceğini belirtti. Ayrıca, aile kurmayı teşvik eden maddi destekler ve danışmanlık hizmetleri sunacaklarını dile getirdi.
Gençlerin Yuva Kurma Korkusu
Artan maddi sıkıntılarla ilgili endişelerini dile getiren Erdoğan, gençlerin yuva kurmaktan korktuğunu belirtti ve aile ile toplumsal değerlerin korunmasının önemine vurgu yaptı.
Aile Yılı'nın Önemi
Erdoğan, 2025 Aile Yılı'nın önemli bir dönüm noktası olacağını ifade ederek, bu yıl boyunca ailelerle birçok projeyi paylaşacaklarını duyurdu. Programda ayrıca, Türkiye'nin farklı bölgelerinden halk dansları ve aile temalı gösteriler yer aldı.
Programın sonunda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a özel bir hat tablosu hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da ailelerle hatıra fotoğrafı çektirdi.