Çalışmanın kapsamı:
Alanya Belediyesi, Atatürk Caddesi'nin ikinci etabını 2 Kasım'da başlatıyor. Çalışmalar, Atatürk Anıtı ile Karayolları Şube Müdürlüğü arasındaki bölümde, Ahmet Asım Tokuş sahil yolunun devamında yürütülecek. Proje kapsamında içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu drenajı, elektrik ve aydınlatma, doğal gaz ve fiber internet altyapıları baştan sona yenilenecek.
Belediye yetkilileri, altyapı kurumları ve yüklenici firmalarla yapılan toplantılarda uygulama takviminin ve çalışma sırasının belirlendiğini bildirdi. Çalışma programı altyapı öğelerinin kendi sorumluluk alanlarındaki işlemleri tamamlaması esasına göre düzenlendi; altyapı tamamlanmadan üstyapı düzenlemesine geçilmeyecek.
Sıralama ve uygulama takvimi:
Planlamayla önce tüm hatlar yenilenecek, ardından yol sıcak asfalt ile kaplanacak ve yıpranan kaldırımlar düzenlenecek. Bu yaklaşım, kısa süre içinde tekrar kazılma riskini azaltmayı ve kaynak kullanımını verimli hale getirmeyi amaçlıyor. Çalışmalar etap etap yürütülecek, böylece kent yaşamına etkiler minimize edilecek.
Önceki etap ve benzer uygulamalar:
Geçen yıl Atatürk Caddesi'nin Alaaddin Keykubat Parkı ile Atatürk Anıtı arasındaki ilk bölümünde kapsamlı altyapı ve üstyapı çalışması yapıldı; bu etapta altyapı hatları yenilenirken doğal gaz hattı da döşendi ve ardından üstyapı düzenlemeleri tamamlandı. İkinci etapta da aynı kapsamlı program izlenecek ve altyapı kurumlarının işlemleri tamamlandıktan sonra yol asfaltlanıp kaldırımlar yenilenecek.
Başkanın mesajı:
Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, projenin kısa vadeli bir yol çalışması olmadığını vurguladı ve altyapı yatırımlarında uzun vadeli planlamanın önemine dikkat çekti. Özçelik şu ifadeleri kullandı: "Atatürk Caddesi, kentimizin kalbidir. Geçtiğimiz yıl yaptığımız gibi Atatürk Caddesi’nin ikinci etap çalışmaları için yine Türkiye’de ilk kez olduğu gibi ilgili 8 kurumla bir araya geldik. Bir caddeyi asfaltlayıp kısa süre sonra başka bir kurumun çalışması nedeniyle yeniden kazmak, hem kamu kaynaklarının hem de zamanın kaybı demek. Biz bu anlayışla hareket etmiyoruz. Önce bütün kurumlarımızla bir araya geliyor, hangi hatta ne yapılacağını ve çalışmaların hangi sırayla tamamlanacağını planlıyoruz. İçme suyundan kanalizasyona, yağmur suyu drenajından elektriğe, doğal gazdan fiber internet altyapısına kadar ihtiyaçları bir bütün olarak ele alıyoruz. Tüm altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra üstyapıyı yeniliyoruz. Amacımız, bugün yaptığımız çalışmanın yarın yeniden kazılmasını önlemek. Atatürk Caddesi’nde uyguladığımız planlamayla vatandaşlarımıza uzun yıllar hizmet edecek altyapı ve yol düzenlemesi gerçekleştirmek istiyoruz. Alanya’nın ihtiyaçlarını günübirlik çözümlerle değil, geleceği düşünerek planlıyoruz. Ayrıca geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da çalışmalar öncesinde siyasi partiler, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz."
Yetkililer, projenin Alanya'nın gelecek 50 yılına hizmet edecek kalıcı altyapı oluşturma hedefi taşıdığını belirtiyor. Çalışmaların başlamasıyla birlikte kent merkezindeki en işlek güzergahta uzun vadeli düzenlemelerin hayata geçirilmesi hedefleniyor.
ALANYA BELEDİYESİ, ATATÜRK CADDESİ’NDEKİ KAPSAMLI YENİLEME ÇALIŞMALARININ İKİNCİ ETABINA 2 KASIM’DA BAŞLIYOR.