Çorum'da zabıta ekipleri, bir iş yerinin deposunda bulunan son kullanma tarihi geçmiş 4 bin 200 şişe şalgamı imha etti. Çorum Belediyesi'nden yapılan resmi açıklamaya göre, bir iş yeri sahibi, depodaki tarihi geçmiş şalgamların imha edilmesi için Çorum Belediyesine başvuruda bulundu.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, depo incelemesi sonrasında şişeleri teslim alarak uygun imha alanında bertaraf etti. Zabıta Müdürü İrfan Göyhan, vatandaşların güvenli gıda temin etmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, “Denetimlerin ardından esnafın duyarlılığı arttı. Marketlere ve iş yerlerine yaptığımız denetimler sonucunda, ağır yaptırım cezaları esnafı daha dikkatli olmaya sevk etti.” ifadelerini kullandı.
Göyhan, “Bir iş yeri ilgilisi Alo 153 Zabıta hattımızı arayarak, deposunda tarihi geçmiş ürünler bulunduğunu belirtti. Ekiplerimiz tarafından yapılan inceleme sonucunda 4 bin 200 şişe şalgamın tarihinin geçtiği tespit edildi. İlgili ekiplerimiz, tarihi geçmiş ürünlerin imha işlemlerini gerçekleştirdi. Vatandaşlarımızın sağlığını korumak için denetimlerimiz aralıksız devam edecektir.” şeklinde konuştu.
Çorum'da iş yerinin deposunda bulunan son kullanma tarihi geçmiş 4 bin 200 şişe şalgam, zabıta ekiplerince imha edildi.
Çorum'da iş yerinin deposunda bulunan son kullanma tarihi geçmiş 4 bin 200 şişe şalgam, zabıta ekiplerince imha edildi.