Çorum Alaca’da sağanak: Küçükdona köyünde dereler taştı, tarım arazileri zarar gördü

Alaca'da etkili sağanakta Küçükdona köyünde dereler taştı, tarım arazileri zarar gördü; AFAD ve jandarma tahliye ve inceleme çalışması yürüttü.

Yayın Tarihi: 12.05.2026 21:47
Güncelleme Tarihi: 12.05.2026 22:26

Çorum Alaca’da sağanak: Küçükdona köyünde dereler taştı, tarım arazileri zarar gördü

Çorum Alaca’da sağanak yaşamı olumsuz etkiledi

Çorum’un Alaca ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Meteoroloji’nin 'sarı kod' uyarısıyla birlikte yerel yaşamı etkiledi.

Hasar ve müdahale

Küçükdona köyünde taşan dereler nedeniyle tarım arazilerinde zarar meydana geldi. Bazı ev ve ahırların bahçelerinde su baskınları oluştu.

Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekipler, su baskını yaşanan alanlarda tahliye çalışması yürüttü ve inceleme yaptı.

Durum değerlendirmesi

Gerçekleşen müdahaleler, bölgedeki acil tahliye ve hasar tespit çalışmalarının ilk aşamasını oluşturdu. Yerel yetkililer ve ekiplerin koordinasyonu, yaşanan olumsuzlukların yönetilmesinde belirleyici oldu.

ÇORUM'UN ALACA İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞI SEBEBİYLE KÜÇÜKDONA KÖYÜNDE TARIM...

ÇORUM'UN ALACA İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞI SEBEBİYLE KÜÇÜKDONA KÖYÜNDE TARIM ARAZILARI ZARAR GÖRDÜ.

ÇORUM'UN ALACA İLÇESİNDE ETKİLİ OLAN KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞI SEBEBİYLE KÜÇÜKDONA KÖYÜNDE TARIM...

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.