Çorum Alaca'da orman yangınına müdahale sürüyor
Güncelleme: Yangına müdahale eden ekip sayısı ve vatandaş röportajı eklendi.
Çorum'un Alaca ilçesi Büyükhırka köyünde otluk arazide başlayan yangın, ormanlık alana sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü arazözleri sevk edildi.
Müdahale çalışmaları
Yangına, Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 2 arazöz, 1 devriye aracı ve toplam 30 kişilik personel ile müdahale ediliyor. Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor. Vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek veriyor.
Görgü tanıkları ve neden
Bölge sakini Yüksel Çağır, gazetecilere yangının ilk olarak bir tarlada başladığını belirterek anız yakılmasının yangının ormana sıçramasına yol açtığını aktardı. Çağır'ın sözleri şöyle:
“Büyükhırka köyünde anız yakılmış. Anız da bizim meşelik ormana sıçramış. Orman müdürlüğü burada kesim yapıyor ama geride bıraktığı çalı ve çırpılar yıllardır kuruyarak adeta barut gibi olmuş. Biz Evci köyü halkı olarak elimizden geldiğince müdahale etmeye çalışıyoruz. Ancak söndürdüğümüz alevler tekrar tekrar tutuşuyor.”
Çorum'un Alaca ilçesinde otluk arazide çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangına müdahale ediliyor.