CONSENSE 2024: Gıda Sektöründe Yeni Trendler
İstanbul, gıda sektöründeki yeniliklerin konuşulacağı bir uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. CONSENSE 2024, 2-3 Ekim tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.
Uluslararası Uzmanlarla Zenginleşen İhtisas
Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan konferansa, 400'den fazla sektör profesyoneli, akademisyen, sivil toplum kuruluşu yöneticisi ve duyusal bilimler uzmanı katılacak. Konsumer davranışları ve duyusal bilimlerdeki en son gelişmeleri keşfetmek isteyenlerin bir araya geleceği etkinliğin açılış konuşmaları İTÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Mandal ve İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven tarafından yapılacak.
Çığır Açıcı Araştırmalar
Uluslararası Tüketici ve Duyusal Bilimler Konferansı, gıda bilimleri alanında önemli araştırmaların sergileneceği bir platform olacak. University of Gastronomic Sciences-Pollenzo'dan Prof. Dr. Luisa Torri, "Tüketicilerin Yeni Sürdürülebilir Alternatif Protein Kaynaklarına Yönelik Davranışları" üzerine sunum yapacak. Tüketicilerin alternatif protein kaynaklarına olan ilgisinin arttığını vurgulayan Torri, dijitalleşmenin bu süreçteki etkilerini paylaşacak.
Gıda Atıkları ve Yenilikçi Çözümler
Diğer bir önemli sunum ise University of Leeds'ten Dr. Christine Bösch tarafından gerçekleştirilecek. "Gıda Atıklarından Fitokimyasalların Geri Kazanılması" konusundaki bu çalışma, gıda atıklarının geri dönüşüm sürecinde karşılaşılan fırsatlar ve zorlukları ele alacak.
Gıda Geleceği İçin Yeni Ufuklar
Wageningen UR'den Prof. Dr. Bedir Tekinerdogan, "Gıda Güvenliği ve Döngüsel Ekonominin Desteklenmesi için Gıda Tedarik Zincirlerinin Model Tabanlı Mimarisi" başlıklı çalışmasıyla konferansta yer alacak. Ayrıca, Bitki Bazlı Gıdalar Derneği (BİTKİDEN) Başkanı Ebru Akdağ moderatörlüğünde gerçekleşecek panellerde gıda sistemlerinin dönüşümü, iklim krizi ve sürdürülebilirlik konuları ele alınacak.
Geniş Kapsamlı Sektörel Oturumlar
Konferans sırasında gıda sistemlerinden gastronomiye, coğrafi işaretli ürünlerden ambalaj tasarımına uzanan geniş bir yelpazede sektörel oturumlar düzenlenecek. Tüm bu oturumlar, gıda endüstrisinin geleceğine dair önemli perspektifler sunmayı hedefliyor.