DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.853.858,19 -0,21%

Çin, Dünya Ekonomisinin Toparlanması İçin İşbirliğine Açık

Çin Başbakanı Li Çiang, DTÖ Genel Direktörü ile yaptığı görüşmede uluslararası işbirliği vurgusu yaptı.

Yayın Tarihi: 08.07.2025 10:57
Güncelleme Tarihi: 08.07.2025 10:57

Çin, Dünya Ekonomisinin Toparlanması İçin İşbirliğine Açık

Çin Başbakanı Li Çiang, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala ile gerçekleştirdiği görüşmede, dünya ekonomisinin düzelmesi için uluslararası toplumla birlikte çalışmaya hazır olduklarını ifade etti.

Xinhua ajansının haberine göre, Başbakan Li, Brezilya'nın ev sahipliğinde Rio de Janeiro kentinde düzenlenen BRICS Liderler Zirvesi kapsamında Okonjo-Iweala ile bir araya geldi.

Küresel ticarette yaşanan tek taraflılık ve korumacılık artışına dikkat çeken Li, bu durumun dünya ekonomisi ve ülkelerin kalkınması açısından büyük zorluklar oluşturduğunu vurguladı. Li, “Çin, dünya ekonomisinin toparlanması için uluslararası toplumla birlikte çalışmaya hazır” şeklinde konuştu.

DTÖ Genel Direktörü Okonjo-Iweala ise, küresel ekonomi ve ticari büyümenin ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, DTÖ üyelerine diyalog ve işbirliğini artırma çağrısında bulundu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı