Çıldır'da Karaçay Çayı'na Gezi Parkı Köprüsü törenle açıldı

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde Prof. Dr. Esfender Korkmaz tarafından yaptırılan Gezi parkı köprüsü, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yayın Tarihi: 07.06.2026 17:00
Güncelleme Tarihi: 07.06.2026 17:04

Çıldır'da Karaçay Çayı'na Gezi Parkı Köprüsü törenle açıldı

Çıldır'da Karaçay Çayı'na Gezi Parkı Köprüsü törenle açıldı

Ardahan'ın Çıldır ilçesinde, Prof. Dr. Esfender Korkmaz tarafından yaptırılan Gezi parkı köprüsü, düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi.

Açılış töreni ve katılımcılar

Törene Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Celal Toprak (Türkiye'de İş Dünyası dergisi Genel Yayın Yönetmeni), Çıldır Belediye Başkanı Yakup Kemal Azioğlu, protokol üyeleri, vatandaşlar ve davetliler katıldı. Program yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Korkmaz'ın açıklaması ve kurdele kesimi

Açılış konuşmasında Prof. Dr. Esfender Korkmaz, Çıldır ve bölgeye hizmet etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Şu anda çok duyguluyum, Çıldır’ı ve bu yöreyi seven birisi olarak bölgeye hizmet etmeyi seviyorum. İnsanların bir yerlere gelmesi zor değil ama orada kalması çok zor. Biz de elimizden geldiği kadar, yüreğimizin, imkânımızın yettiği kadar Çıldır’a dönük hizmet etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kurdela kesiminin ardından köprü halkın kullanımına açıldı ve katılımcılar köprü üzerinde yürüyerek inceleme yaptı.

Yerel etki

Bölge halkı, yeni köprünün yaya güvenliğini artıracağı ve ulaşımı rahatlatacağı görüşünü belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Karaçay Çayı üzerine yaptırılan köprü törenle açıldı

Karaçay Çayı üzerine yaptırılan köprü törenle açıldı

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.