Bist 100
10.218,58 0%
DOLAR
32,22 -0,11%
EURO
34,93 0,17%
ALTIN
2.432,72 0,51%

Cilde lifting etkisi yapan doğal mucize! Gece sürüp yatan sabaha gençleşiyor

Genç bir cilt herkesin hayalidir. Ancak yaşlandıkça ve vücudunuzun kolajen üretimi azaldıkça cildinizde yaşlanma belirtileri ortaya çıkar. Cildinizdeki kırışıklıkları önlemek ve derin kırışıklıklardan kurtulmak için düzenli bir cilt bakım rutini uygulamanız gerekir. Bazı doğal yöntemlerin cilt bakımında pahalı ürünlere göre daha etkili ve faydalı olabildiği söylenmektedir. Aşağıda kolajeni desteklemeye ve cilde gençlik kazandırmaya yardımcı olacak en etkili doğal yöntemler yer almaktadır.

Yayın Tarihi: 06.03.2024 10:34
Güncelleme Tarihi: 06.03.2024 10:34

Cilde lifting etkisi yapan doğal mucize! Gece sürüp yatan sabaha gençleşiyor

Kolajen cildiniz için çok önemlidir. Vücudunuzdaki kolajen üretimi azaldığında yaşlılık belirtileri ortaya çıkar.

Zamana direnmek ve her yaşta genç görünebilmek adına cilde iyi bakmak gerekir. İyi bir cilt bakım rutini ile cildinizi genç yaştan itibaren yenileyebilir ve kırışıklıkların önüne geçebilirsiniz. Hatta bazı doğal ürünler ile kolajenin artmasını bile sağlayabilirsiniz. Son zamanlarda ilt bakım rutininine doğal yağların eklenmesi popüler bir hal aldı. Bazı doğal yağlar ise hücre yenilenmesini destekleyerek cildin bebek cildi kadar mükemmel olmasına yardımcı olmaktadır.

Vitamin ve mineral kaynağı şeklinde tanımlanan bu yağların ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azalttığı söylenmektedir. Kuru, karma, yağlı ciltler için kullanılabilen bu yağlar aynı zamanda cilt kusurlarının giderilmesine de yardımcı olur.

Zamanla cildinizdeki kolajen üretiminin azalması, ciltte yaşlanmaya yönelik belirtilerinin ortaya çıkmasına neden olur. Cilt elastik yapısını kaybeder. İnce çizgiler, kırışıklıklar ve sarkma sorunları belirginleşir.

Cilde lifting etkisi yapan doğal mucize! Gece sürüp yatan sabaha gençleşiyor

Her kadının hayali genç ve kusursuz bir cilde sahip olmaktır. Cildinize gençlik solumak için günlük bir bakım rutini izlemelisiniz. Son yıllarda ilt bakım rutinini doğal yağlar ile takviye edenler farkı açıkça görebilir. Bazı doğal yağlar, vitamin ve mineral kaynağı oldukları için cildi besler ve onarır. Hücre yenilenmesini destekler. Bu doğal yağlar cildinize gençlik aşılayarak parlak görünüme kavuşmanıza yardımcı olur.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı, güçlü nemlendirici etkisiyle ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltır. Hücre yenilenmesini teşvik ederek cildi onarmaktadır. Hindistan cevizi yağıyla cildinize nemi hapsedebilir ve kurumasını önleyebilirsiniz.

Bu, cildinizin erkenden karışma riskini azaltır. Hindistan cevizi yağını yatmadan önce temiz cilde masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Bu sayede sabahları daha ışıltılı bir ciltle uyanacaksınız.

Cilde lifting etkisi yapan doğal mucize! Gece sürüp yatan sabaha gençleşiyor

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı E vitamini açısından zengindir. Zengin E vitamini kaynağı olarak bilinen zeytinyağı, cildi onarır, yeniler ve aynı zamanda sıkılaştırır. Bu daha parlak ve canlı bir cilt yapısına sahip olmanıza destek olur. Zeytinyağı cilt için mükemmel bir nemlendirici kaynağı olmakla birlikte ildi yumuşatır ve kırışıklıkları önler. Yaşlanma karşıtı cilt bakım rutininde zeytinyağı kullanabilirsiniz.

SHEA YAĞI

Shea yağı cildi ve aynı zamanda gözenekleri temizler. Cildinizi yağ ve kirden arındırır. Shea yağı bol miktarda A vitamini içerir.

Shea yağı ciltte botoks etkisi yaratır. Bu cildinizi sıkılaştırmanıza yardımcı olur. Bu sarkmayı önler. Göz çevresine bakım yapmak için shea yağını kullanabilirsiniz. Shea yağı ayrıca göz çevresindeki kırışıklıkları önler.

PORTAKAL YAĞI

Portakal yağı ciltte tonlama etkisi yaratır ve yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Portakal yağı cilde parlak bir görünüm kazandırır.

Cilt kusurlarını gidermekle kalmaz doğal botoks etkisi de sağlar. Haftada 3-4 kez portakal yağını bir pamuğa 2 damla damlatarak cildinizi silin. Hassas bir cilde sahipseniz varsa portakal yağı sürmeyin.

Cilde lifting etkisi yapan doğal mucize! Gece sürüp yatan sabaha gençleşiyor

TATLI BADEM YAĞI

Tatlı badem yağı, K vitamini ve E vitamini açısından zengindir. Badem yağı cilt için oldukça faydalıdır, kırışıklıkları yumuşatır ve ince çizgileri azaltır.

Badem yağı cilt için vitamin kaynağıdır, cildi besler ve aynı zamanda cilt bariyerini güçlendirir. Erken yaşlanmayı önler. Badem yağını göz altındaki koyu halkaları tedavi etmek ve aybı zamanda yaşlanma belirtilerini de ortadan kaldırabilmek adına kullanabilirsiniz.

ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ YAĞI

Üzüm çekirdeği yağının vücutta östrojen üretimini destelediği söylenmektedir. Bu yağ antioksidanlar açısından son derece zengindir. Üzüm çekirdeği yağı da E vitamini açısından zengindir.

Hücre yenilenmesinde etkili olan linoleik asit içermektedir. Üzüm çekirdeği yağı hafif bir yağ olduğundan gözeneklerinizi tıkamaz. Temel olarak tüm cilt tipleri için uygundur. Üzüm çekirdeği yağı bu alanda en etkili doğal yaşlanma karşıtı yağlardan biridir. Cildi arındırır ve onarır. İçerdiği antioksidanlar sayesinde ciltet canlılık yaratır. Yatmadan önce temiz cilde uygulayın ve cilde masaj yapın.

Sabah yüzünüzü yıkayın, hemen ardından güneş koruyucu uygulayın.

KUŞBURNU YAĞI

Kuşburnu yağı, yaşlanma karşıtı, kırışıklık önleyici, leke giderici ve leke önleyici özellikleriyle son zamanlarda dikkat çeken en popüler doğal yağlardan biridir. Kuşburnu yağı A vitamini açısından zengindir.

Kuşburnu yağının mucizevi etkileri kuşburnu yağında bulunan linoleik asitten kaynaklanmaktadır. Bitkilerden elde edilen bir omega-6 yağ asidi türü olan linoleik asidin cildin yenilenmesini sağladığı söylenmektedir. Kuşburnu yağı bu kapsamda cilt hücrelerini yeniler ve tazeler. Ciltteki koyu lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Sivilce ve sivilce izlerini hafifletir.

Cildinizi temizledikten sonra yatmadan önce kuşburnu yağını uygulayın. Sabah kalktığınızda yüzünüzü suyla yıkayın.