Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) nezdindeki Daimi Temsilciliği, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde 'Türk Mutfağı Haftası' etkinliklerine özel bir gala yemeği ile başladı.
'Türk Mutfağı Klasikleri' temalı etkinliğe, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı Mekke Bölgesi Genel Müdür Yardımcısı Enver Hacci, İİT İdari ve Mali İşler Genel Sekreter Yardımcısı Musa Kulaklıkaya ve Türkiye’nin İİT Daimi Temsilcisi Büyükelçi Cenk Uraz başta olmak üzere, birçok üst düzey yetkili, Cidde’deki konsolosluk mensupları, basın temsilcileri ve iş insanları katıldı.
Büyükelçi Uraz, yemeğin açılış konuşmasında Türk Mutfağı Haftası'nın bu yılki temasının 'Türk Mutfağı Klasikleri' olduğunu belirtti. Uraz, geleneksel Türk mutfaklarının sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sağlıklı, sürdürülebilir ve sıfır atık felsefesine uygun yapısıyla da öne çıktığını vurguladı.
'Türk Mutfağı Klasikleri' temalı özel menü, Türk Mutfağı Haftası boyunca 27 Mayıs tarihine kadar Cidde halkının beğenisine sunulmaya devam edecek.
Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) nezdindeki Daimi Temsilciliği, "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde özel bir gala yemeği verdi. "Türk Mutfağı Klasikleri" temalı gala yemeğine katılan Türkiye’nin İİT Daimi Temsilcisi Büyükelçi Cenk Uraz, konuşma yaptı.
Türkiye'nin İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) nezdindeki Daimi Temsilciliği, "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde özel bir gala yemeği verdi. "Türk Mutfağı Klasikleri" temalı gala yemeğine katılan Türkiye’nin İİT Daimi Temsilcisi Büyükelçi Cenk Uraz, konuşma yaptı.