Kılıçdaroğlu: “CHP’nin başarısı için çalışıyorum”
CHP’nin mevcut genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 13 yıldır sürdürdüğü görevini korumak için güven tazelemeye hazırlanıyor. Kılıçdaroğlu, kurultay öncesi yaptığı açıklamada, CHP’nin başarısı için çalıştığını, parti içindeki farklı görüşlere saygılı olduğunu, ancak asıl hedefin iktidar olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “CHP, Türkiye’nin umudu ve geleceğidir. Bu sorumlulukla hareket ediyoruz. Partimizin birlik ve beraberliğini sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Delegelerimiz de en doğru kararı verecektir” dedi.
Kılıçdaroğlu’nun kurultayda sunacağı raporda, CHP’nin son dönemdeki seçim performansı, muhalefet stratejisi, parti örgütü, kadın ve gençlik kolları, yerel yönetimler, sosyal medya ve iletişim çalışmaları gibi konulara değinileceği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun raporunda, CHP’nin iktidara gelmesi için atılması gereken adımlar, parti vizyonu ve misyonu, Türkiye’nin iç ve dış sorunlarına ilişkin çözüm önerileri, ekonomik ve sosyal politikalar, demokrasi ve insan hakları, eğitim ve sağlık gibi alanlarda yapılacak reformlar gibi başlıkların yer alacağı belirtildi.
Özel: “Değişim zamanı geldi”
CHP’nin grup başkanvekili Özgür Özel ise, genel başkanlığa adaylığını açıklayan ilk isim oldu. Özel, kurultay öncesi yaptığı açıklamada, CHP’nin değişime ihtiyacı olduğunu, parti içindeki demokrasi ve katılımın artırılması gerektiğini, parti tabanının ve kamuoyunun taleplerine kulak verilmesi gerektiğini söyledi. Özel, “CHP, Türkiye’nin kaderini değiştirecek tek güçtür. Ancak bunun için önce kendimizi değiştirmeliyiz. Partimizin kurumsal kimliğini, siyasi kimliğini, toplumsal kimliğini yeniden tanımlamalıyız. Partimizin dinamiklerini harekete geçirmeliyiz. Değişim zamanı geldi” dedi.
Özel’in kurultayda sunacağı raporda, CHP’nin son dönemdeki seçim başarısızlıkları, muhalefet zaafiyeti, parti örgütü, kadın ve gençlik kolları, yerel yönetimler, sosyal medya ve iletişim çalışmaları gibi konularda eleştirel bir yaklaşım sergileneceği öğrenildi. Özel’in raporunda, CHP’nin iktidara gelmesi için yapılması gereken değişimler, parti vizyonu ve misyonu, Türkiye’nin iç ve dış sorunlarına ilişkin alternatif politikalar, ekonomik ve sosyal adalet, demokrasi ve insan hakları, eğitim ve sağlık gibi alanlarda yapılacak devrimler gibi başlıkların yer alacağı belirtildi.