CHP Genel Başkanı Özgür Özel Erzurum'da Halk Buluşması düzenledi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erzurum'da düzenlenen "Halk Buluşması" etkinliğine katıldı. Öncesinde Kars'ın Sarıkamış ilçesinde partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden Özel, kara yolu ile Erzurum'a ulaştı.
Kent girişinde partililer tarafından coşkuyla karşılanan Özel, Palandöken ilçesindeki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yaptığı konuşmada, tarihe damgasını vuran kahramanlıkları anarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık ateşini yaktığı Erzurum'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
Erzurum'un tarihi önemine vurgu yaptı
Özel, Atatürk'ün Erzurum'u asla unutmadığını ve 1924 depreminde kente geldiğini hatırlatarak, Cumhuriyetin sadece ülkeyi kurtarmakla kalmadığını, milleti özgür yurttaşlar haline getirdiğini ifade etti. "Cephede kazanılan zaferler sonrası Türkiye'nin önü açıldı. Üretimle, sanayiyle, kalkınma programlarıyla bu ülke artık her bireyin geleceğe güvenle bakabileceği bir yer haline geldi" dedi.
2024 hedefleri ve CHP'nin gücü
Özel, zorluklarla dolu bir yılı geride bıraktıklarını ve önümüzdeki yıl için umut dolu günlerin kendilerini beklediğini kaydetti. 2024 seçimlerine yönelik değerlendirmelerde bulunan Özel, CHP'nin 7 bölgede de var olduğunu ve bunun önemine dikkat çekerek, "Geçmişte CHP'ye 'Sivas'ın doğusuna geçemezsiniz' diyenler, şimdi CHP'nin 7 bölgede de olduğunu görmekte" ifadesini kullandı.
Emekli maaşları ve destek çağrısı
Özel, Erzurum'dan tüm siyasi partilere seslenerek, emekli maaşlarının artırılması gerektiğini vurguladı. "En düşük emekli aylığını 1,5 asgari ücret yapacağız ama şimdilik emeklinin hayatına tutunabilmesi için gelin bu duruma sessiz kalmayalım" dedi. Ayrıca, CHP'nin kent takımını 1. Lig'e çıkarma sözü verdi.
Etkinliğin ardından, Özel, partisinin il başkanlığını ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. Bu ziyaret basına kapalı gerçekleşti.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel (ön orta), Erzurum'da Palandöken ilçesindeki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Halk Buluşması"na katıldı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel (ön orta), Erzurum'da Palandöken ilçesindeki Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Halk Buluşması"na katıldı.