CHP Genel Başkanı Özel'den Emek Büroları Açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaeli'de düzenlenen Emek Büroları Akademik Kurul Toplantısı'nda önemli mesajlar verdi.

Yayın Tarihi: 13.09.2024 22:32
Güncelleme Tarihi: 13.09.2024 22:32

CHP Genel Başkanı Özel'den Emek Büroları Açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kocaeli'de Emek Büroları Toplantısında Bulundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partinin 101'inci yıl dönümünde Kocaeli'nin İzmit ilçesinde düzenlenen "Emek Büroları Akademik Kurul Toplantısı"nda önemli açıklamalarda bulundu.

Emek Bürolarının Yeniden Yapılandırılması

Özel, toplantıda yaptığı konuşmada, emek bürolarının CHP'nin siyasi geleneğinde taşıdığı öneme dikkat çekerek, bu yapıların yeniden örgütleneceğini ve hayata geçirileceğini vurguladı:

"101'inci yaşına ulaşan partimizin siyasi geleneğinde önemli bir yere sahip olan emek bürolarını yeniden örgütlüyoruz, yeniden hayata geçiriyoruz."

İktidar Yürüyüşü ve Hedefler

Özel, "CHP iktidara gidiyor. 2025 yılı kasım ayı, Sayın Erdoğan'a bir çağrı yaptığımız tarihtir," diyerek partinin siyasi hedeflerini açıkladı. Ayrıca, seçimlerin erken alınması için gerekli çoğunluğu sağlayamadıklarını ifade ederek, muhalefetin önemine değindi. "Bize ihtiyaçları var," diyen Özel, 360 milletvekili ile alınacak seçim kararını desteklediklerini ekledi.

Adaletli Vergi Sistemi ve Emek Bürolarının Rolü

CHP'nin emekçi haklarını savunma konusundaki kararlılığını yineleyen Özel, emek bürolarının sadece işçi haklarını korumakla kalmayıp, toplumun diğer kesimlerinin de haklarını güvence altına alacak politikalar geliştireceğini belirtti. Özellikle adil ücret politikaları, işçi sağlığı ve güvenliği gibi alanlarda geniş bir çalışma yelpazesine sahip olduklarını ifade etti.

Gelecek Vizyonu

Özel, mesleki eğitim sistemini güncelleme taahhüdünde bulunarak, sosyal güvenlik reformunu da yeniden inşa edeceklerini açıkladı:

"Yaratıcı, emeği göz ardı etmeyen, gençlik enerjimizi tüketen beyin göçünün önüne geçen, kadın ve genç istihdamını önceleyen ve toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeten politikalar üreteceğiz."

Kocaeli'nin Önemi

Emek şehri Kocaeli'nin CHP iktidarına giden mevcudiyetteki önemli sıçramalardan biri olduğunu belirten Özel, "Emek büroları, 973 ilçede, 81 ilde ve dünyanın pek çok ülkesinde çalışacak" dedi. Bu toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Gökhan Zeybek, Kocaeli milletvekilleri ve çeşitli belediye başkanları da katıldı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı