DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.842.730,78 0,08%

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu 'Askeri Ceza Kanunu'na Muhalefet' Suçundan Beraat Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, "Askeri Ceza Kanunu'na muhalefet" suçlamasından beraat etti; mahkeme suç unsuru bulunmadığına karar verdi.

Yayın Tarihi: 16.09.2025 11:48
Güncelleme Tarihi: 16.09.2025 11:55

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu 'Askeri Ceza Kanunu'na Muhalefet' Suçundan Beraat Etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu beraat etti

İzmir 3. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu hakkında "Askeri Ceza Kanunu'na muhalefet" suçundan açılan davada, suç unsurunun oluşmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. Bağcıoğlu hakkında dosyada 3 yıla kadar hapis istemi bulunuyordu.

Duruşma ve karar

Duruşmaya tutuksuz sanık Yankı Bağcıoğlu, avukatı ile bazı partililer katıldı. Savunma makamı müvekkilinin suçsuz olduğunu belirterek beraat talep etti. Cumhuriyet savcısı esas hakkında mütalaasında, olayda suç unsuru oluşmadığı yönünde görüş bildirdi.

Duruşmada söz verilen Bağcıoğlu, "TSK, şehitlerimizi ve savunma sanayini siyaset dışında tutuyoruz. Muvazzaf askerleri toplanmaya çağırmadım. Mesleki geçmişim de buna el vermez. Teğmenleri yalnız bırakmaya da gönlüm el vermez. Takdir mahkemenindir." ifadelerini kullandı. Mahkeme, savunma ve savcı mütalaasını dikkate alarak beraate hükmetti.

Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan Bağcıoğlu, "Ankara'daki soruşturma savcısı ve İzmir'deki mahkeme heyetine, hukukun üstünlüğünü esas alan çalışmalarından dolayı teşekkür ederim." dedi.

Olayın geçmişi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Bağcıoğlu'nun Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde bazı teğmenlerin disipline sevk edilmesine ilişkin protesto çağrısı yaptığı ve bu çağrıyı kamuoyuyla paylaştığı gerekçesiyle hakkındaki suçlamalar yer aldı. İddianamede 3 yıla kadar hapis istemi öngörüldü.

Ankara 52. Asliye Ceza Mahkemesi dosyada yetkisizlik kararı vererek dosyayı Bağcıoğlu'nun ikametinden dolayı İzmir 3. Asliye Ceza Mahkemesine gönderdi. Cumhuriyet savcısı, 8 Temmuz'daki duruşmada sunduğu mütalaada, sanığın sosyal medya paylaşımı nedeniyle herhangi bir muvazzaf askerin toplantı ya da gösteriye katılıp katılmadığının araştırılması gerektiğine dair görüş bildirmişti.

Mahkeme kararında, savunma ve savcının değerlendirmeleri doğrultusunda suç unsurunun oluşmadığına kanaat getirildi ve beraate hükmedildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu (ortada), "Askeri Ceza Kanunu'na muhalefet" suçundan 3...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu (ortada), "Askeri Ceza Kanunu'na muhalefet" suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti. Duruşmanın ardından Bağcıoğlu, adliye önünde açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu (ortada), "Askeri Ceza Kanunu'na muhalefet" suçundan 3...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı