Çeşme'de iki ayrı operasyonda 54 düzensiz göçmen yakalandı

Çeşme'de gerçekleştirilen iki operasyonda Sahil Güvenlik ekiplerinin müdahalesiyle toplam 54 düzensiz göçmen yakalandı.

Yayın Tarihi: 02.07.2026 11:28
Güncelleme Tarihi: 02.07.2026 11:28

Çeşme'de iki ayrı operasyonda 54 düzensiz göçmen yakalandı

Çeşme'de iki ayrı operasyonda 54 düzensiz göçmen yakalandı

İzmir'in Çeşme ilçesinde gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda toplam 54 düzensiz göçmen yakalandı.

Gece operasyonu: Babür Koyu

Sahil Güvenlik İnsansız Hava Aracı tarafından 30 Haziran gece saat 01.30 sıralarında Babür Koyu'nda kara üzerinde bir grup düzensiz göçmen olduğu tespit edildi. Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Alaçatı Jandarma Karakol Komutanlığı personelinin gerçekleştirdiği müşterek operasyonda 18 düzensiz göçmen yakalandı.

Sahil operasyonu: denizde lastik bot

Aynı gün sabah saat 08.20 sıralarında Çeşme açıklarında görevli Sahil Güvenlik Mobil Kıyı Gözetleme Aracı (DENİZ-351), deniz üzerinde hareket halinde olan bir lastik bot tespit etti. Harekete geçen Sahil Güvenlik Botu (KB-118) tarafından durdurulan lastik bottaki 36 düzensiz göçmen yakalandı.

Yakalanan toplam 54 düzensiz göçmen, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne sevk edildi.

İZMİR’İN ÇEŞME İLÇESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN İKİ AYRI OPERASYONDA TOPLAM 54 DÜZENSİZ GÖÇMEN...

İZMİR’İN ÇEŞME İLÇESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN İKİ AYRI OPERASYONDA TOPLAM 54 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI.

İZMİR’İN ÇEŞME İLÇESİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN İKİ AYRI OPERASYONDA TOPLAM 54 DÜZENSİZ GÖÇMEN...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.