Bist 100
10.725,1 0%
DOLAR
32,21 0%
EURO
35,03 0,04%
ALTIN
2.508,72 0,83%

Cem Karaca filmine mahkeme tarafından engel konulmuştu: Filmin yapımcısından açıklama geldi!

Cem Karaca’nın hayatını anlatan film, davacı tarafın itirazıyla vizyondan kaldırıldı. Yapımcı, filmde kullanılan şarkılar için gerekli izinleri aldıklarını belirtti. Cem Karaca sevenleri, filmi yeniden izlemek için adalet bekliyor.

Yayın Tarihi: 13.02.2024 12:56
Güncelleme Tarihi: 13.02.2024 12:56

Cem Karaca filmine mahkeme tarafından engel konulmuştu: Filmin yapımcısından açıklama geldi!

Cem Karaca Filmi Mahkemeden Tedbir Kararı Aldı

Yapımcıdan Açıklama:

Kamuoyunun Dikkatine;

Unutulmaz sanatçımız Cem Karaca’yı onurlandırmak için büyük bir gayret ve dikkatle hazırladığımız ve 26 Ocak 2024 Cuma günü seyircilerle buluşturduğumuz “Cem Karaca’nın Gözyaşları” isimli filmimiz, davacı tarafından mahkemeye verilen 3,5 milyon TL. teminatla tedbir kararı çıkarılarak vizyondan çekilmiştir.

Davacı taraf, “Cem Karaca’nın Gözyaşları” filminde yer verdiğimiz eserlerin kendisinden izin alınmadan kullanıldığını öne sürerek dava açmıştır. Fakat filmimizde yer alan tüm şarkılar için MESAM (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) aracılığıyla, şarkıların sahiplerinden gerekli izinler elde edilmiştir.

Filmimizde kullandığımız, “Muhtar, Emrah, Tamirci Çırağı, Namus Belası, Çok Yorgunum, Ceviz Ağacı, 1 Mayıs, Bekle Beni, Dadaloğlu, Hep Kahır” gibi şarkıların 4/3 hakkı Cem Karaca’nın oğlu ve filmimizin danışmanı Emrah Karaca’ya aittir. Şarkıların 4/1 hakkı ise 2018 yılında davacı tarafın tüm haklarını devrettiği All Stars Music firmasına geçmiştir.

Yapım şirketi olarak bizler, Emrah Karaca’nın sahip olmadığı 4/1 hakkı, MESAM’ın da yasal olarak gösterdiği kurumdan almış bulunuyoruz. Bu sebeple, filmimizin müzikal içeriği için gerekli olan tüm yasal izinlerin sağlandığını ve hak sahipleriyle ilgili tüm yükümlülüklerin yerine getirildiğini tekrar hatırlatmak isteriz.

Vizyondaki filmimize konulan durdurma kararı hem bizi hem de Cem Karaca sevenlerini derinden üzmüştür. Geçmişte de bugün de Cem Karaca'nın sesinin susturulmaya çalışıldığını görmek bizleri yıpratmaktadır. Cem Karaca müziğimizin uluslararası alanda tanınan isimlerindendir, şarkılarıyla milyonlarca insanı etkilemiş, ilham vermiştir.

Mahkeme süreci devam ederken, içten bir şekilde inanıyoruz ki adalet yerini bulacak ve ileriki dönemde üzerindeki tedbir kararı kaldırılarak filmimiz halkla bir kez daha buluşacaktır.

Dava sürecinde en başından beri filmimize destek olan değerli Cem Karaca hayranlarına, değerli sinemaseverlere ve değerli basın mensuplarına teşekkürü bir borç biliriz.

Cem Karaca filmine mahkeme tarafından engel konulmuştu: Filmin yapımcısından açıklama geldi!