Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

ÇEDES krizi büyüyor! Bu sefer de çocuklara bıçak verip maketten koyun kestirdiler

ÇEDES projesi kapsamında daha önce mezar başında ağıt yaktırılan çocuklar, bu sefer de gerçek bıçakla maket koyun keserek sözde kurban geleneğini öğrendi!

Yayın Tarihi: 29.02.2024 14:08
Güncelleme Tarihi: 29.02.2024 14:08

ÇEDES krizi büyüyor! Bu sefer de çocuklara bıçak verip maketten koyun kestirdiler

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ortak bir şekilde hayata geçirilen “Çevreme Duyarlıyım ve Değerlerime Sahip Çıkıyorum” (ÇEDES) projesinde yeni bir skandal daha ortaya çıktı! 

Kars’ta maket mezarda küçük bir kız öğrenciye ağıt yaptırıp sözde ölüme saygılı öğreten ÇEDES, bu sefer de öğrencinin eline bıçak verip maketten yapılan koyunu kestirdi… Söz konusu uygulamaların başka illerde de yaşandığı ortaya çıkarken, sosyal meydada hem velilerin hem eğitimcilerin hem de öğrencilerin büyük tepkisini çekti. 

Kurban ibadeti öğretmek için çocukların eline bıçak verdiler! 

ÇEDES projesi kapsamında bir okulda çocuklara “Kurban ibadetini öğretme” başlığı altında bıçak verildi… Maketten yapılan koyun-kuzuları kesen öğrenciler, sözde kurban ibadetinin nasıl yerine getirileceğini öğrendi! 

Isparta ilinde bulunan Yaka Şehit Mustafa Baş Ortaokulu’nda gerçekleştirilen kurban ibadeti skandalı, çocuk yaştaki öğrencilere hayvan kesiminin gösterilmesiyle sonuçlandı. Öğrenciler önce kurban almak için pazarlık yaptı, daha sonra ise maketten yapılmış küçükbaş hayvanların nasıl kesileceği gösterildi… 

Filistin’e destek için 'esir nasıl olunur’ öğretildi! 

çedes

Öte yandan bir başka okulda da Filistin’e destek gerekçesi öne sürülerek bazı kız öğrencilerin elleri kelepçeliymiş gibi davranması istendi… Çocuklar, ellerinde kelepçe varmış gibi durarak güya Filistin’de esir olmayı anladı! 

Yozgat’taki Atatürk İmam Hatip Ortaokulu’nda yalanan olayda, elleri kelepçeli bir şekilde Filistinli gencin ölümünü canlandıran öğrenci, öldürülürken gülümsedi. Olay sosyal medyada “kızlarımızın onurlu duruşu” olarak paylaşıldı! 

“Camiye gittik, geleceğiz!”

çedes

Yine Isparta’da bulunan Nazmiye Demirel Ortaokulu’nda ise öğrenciler camiye götürüldü. Sosyal medyada boş bir sınıf paylaşılırken, “soran olursa camideyiz, hemen geleceğiz” iletisi kaydedildi. 

TÖBSEN karşı çıkıyor! 

Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası (TÖBSEN) Bursa İl Temsilcisi Serkan Bebek, yapılan bu uygulamaların son derece yanlış olduğunu ifade etti. Özellikle pedagojik eğitimi olmayan bu kişilerin çocuklara nasıl yaklaşacağını bilmediğini, dile getiren Serkan Bebek, şunları söyledi: 

“4+4+4 düzenlemesi ile hız kazanan bilimsel, çağdaş, laik eğitimi sonlandırma hamlesi bir yandan ÇEDES ve tarikatlarla yapılan protokollerle çocuklarımız karanlığa teslim edilirken bir yandan da MESEM’le eğitim sermayenin ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırılma sürecindedir. Bugün AKP’nin hayata geçirmeye çalıştığı neoliberal eğitim politikaları başta Avrupa ve ABD olmak üzere tüm kapitalist ülkelerde 80'li yıllardan beri gündemdedir.

Pedagojik eğitimi olmayan, çocuklara nasıl yaklaşacağını bilmeyen kişiler güya değerler eğitimi veriyor. Uygulamada görüyoruz ki çocuklar maket mezar başında annesinin öldüğünü hayal etmesi isteniyor, ellerine gerçek bıçak verip hayvan kesme provası yaptırılıyor.”

ÇEDES’e karşı ÇEKAG kuruldu! 

Bursa’da ÇEDES’e karşı 31 kuruluşun ortaklaşa olarak ÇEDES’e Karşı Güç Birliği’ni (ÇEKAG) kurduğunu aktaran Serkan Bebek, Bursa’da ÇEDES’e geçit vermeyeceklerini söyledi.